Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Ψεύτικα διλήμματα και θεσμικές ακροβασίες

“Δεν θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας η Συνταγματική Αναθεώρηση να αποτελέσει υπόθεση μίας μόνο πολιτικής δύναμης” σημείωσε και προσέθεσε “δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή. Δεν θα τους αφήσουμε να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους καμία διάταξη”.

Γεννηματά: Ψεύτικα διλήμματα και θεσμικές ακροβασίες

Διμέτωπη “επίθεση” σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση γίνεται με “ψεύτικα διλήμματα και θεσμικές ακροβασίες”. Από το βήμα της Βουλής τόνισε πως “μοιάζει τόσο πολύ η παλαιά δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με τη νέα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ”, προσθέτοντας πως “συναντιούνται στις συντηρητικές πολιτικές”. Μάλιστα σημείωσε πως “θα μπορούσαν να συνεργαστούν μια χαρά την επόμενη ημέρα”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως “ο κύριος Τσίπρας φεύγει. Όχι πια άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Χρειάζονται προοδευτικές λύσεις για να αφήσει πίσω η χώρα τα μνημόνια”.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοφορίες στη Βουλή για ένα εξάμηνο και μετά εκλογή από το λαό. “Είναι αδιανόητο να βγάλουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει προεκλογική εκστρατεία στα μπαλκόνια” είπε, τονίζοντας πως ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να είναι από την προοδευτική παράταξη.

Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής πως κανένα άρθρο δεν πρέπει να “περάσει” με περισσότερες από 180 ψήφους (καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να αναθεωρεί μετά τις εκλογές από 151 βουλευτές). “Δεν θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας η Συνταγματική Αναθεώρηση να αποτελέσει υπόθεση μίας μόνο πολιτικής δύναμης” σημείωσε και προσέθεσε “δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή. Δεν θα τους αφήσουμε να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους καμία διάταξη”.

Τέλος εξαπέλυσε πυρά στην κυβερνητική πλευρά για μία σειρά θεμάτων. “Είναι κυνικοί το ζήσαμε στη φωτιά στο Μάτι όταν έστησαν ένα θέατρο” είπε, ενώ έκανε λόγο για “βουλευτές που προκαλούν με τις δηλώσεις τους” ζητώντας τους να σεβαστούν τα θύματα της τρομοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v