Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτσης-Ντιμιτρόφ: θα πείσουμε όλους τους πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Είναι σημαντική η επιτάχυνση όλων των προνοιών ώστε να αρθούν οποιεσδήποτε ενστάσεις και να ικανοποιηθούν οποιεσδήποτε εύλογες ανησυχίες και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη συνεργασία μας», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Βούτσης-Ντιμιτρόφ: θα πείσουμε όλους τους πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών και στο νέο τοπίο που δημιουργείται στις δύο χώρες αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Ν. Ντιμιτρόφ. ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Νίκου Βούτση, ο οποίος μίλησε για μία «ευρύτερη πλειοψηφίας ανοχής» που διαμορφώθηκε για να προχωρήσει αυτή η Συμφωνία.

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως το Κοινοβούλιο «ήταν ο χώρος που το προηγούμενο διάστημα συζητήθηκαν έντονα όλα τα στοιχεία για την υπερψήφιση της Συμφωνίας και του Πρωτοκόλλου, ο χώρος που διαμορφώθηκε μια σαφής πλειοψηφία και μία ευρύτερη θα έλεγα πλειοψηφία ανοχής για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία». Επεσήμανε δε πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες «μέχρι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτή η Συμφωνία είναι για το καλό μας».

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επικυρώθηκε, έχει στο γράμμα και το πνεύμα της όλες τις απαραίτητες δικλείδες για να υπάρξει φιλία, συνέργεια και συμμαχίες μεταξύ των χωρών αλλά και συνεργασία μεταξύ των λαών. Επίσης επεσήμανε πως «είναι σημαντική η επιτάχυνση όλων των προνοιών ώστε να αρθούν οποιεσδήποτε ενστάσεις και να ικανοποιηθούν οποιεσδήποτε εύλογες ανησυχίες και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη συνεργασία μας».

Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού θα επιταχύνει τις συνεργασίες σε όλους τους τομείς. Κλείνοντας υπογράμμισε την ανάγκη «επίλυσης προβλημάτων και εκκρεμοτήτων για να επουλώνονται καταστάσεις και να μην υπάρχουν περιθώρια για να μπαίνουν διχαστικές λογικές που οδηγούν σε ασύμμετρες απειλές».

«Θα εργαστούμε μέχρι τέλους για να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη για τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών» σημείωσε ο Ν. Ντιμιτρόφ και πρόσθεσε «αφήσαμε πίσω μας ταμπού και στερεότυπα. Και οι δυο χώρες βρεθήκαμε από σωστή πλευράς ιστορίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v