Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρες στη Βουλή για την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για «τροπολογία Κουντουρά». Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε πως «είναι τροπολογία Τσίπρα» και έκανε λόγο για «ωμή και κυνική συναλλαγή». Τι είπε ο Αλ. Χαρίτσης.

Κόντρες στη Βουλή για την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο

Πυρά προς την κυβέρνηση για την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή εξαπέλυσαν στην Ολομέλεια Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η τροπολογία έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίζεται σήμερα.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για «τροπολογία Κουντουρά». Όπως είπε, η τροπολογία γίνεται για τα εκλογομαγειρέματα του κυρίου Τσίπρα και τις προσωπικές επιδιώξεις της Έλενας Κουντουρά, που θέλει να γίνει ευρωβουλευτής. Συνέχισε λέγοντας, «αν παραιτηθεί η Ελ. Κουντουρά έρχεται ένας άλλος των ΑΝΕΛ, που είναι πιστός στον πρόεδρο Πάνο Καμμένο. Και τίθεται ζήτημα αν η κυβέρνηση θα επιβιώσει, άρα αλλάζουμε τη νομοθεσία».

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε πως «είναι τροπολογία Τσίπρα» και έκανε λόγο για «ωμή και κυνική συναλλαγή». Συνέχισε θέτοντας το ερώτημα, «δηλαδή κάποιοι είναι λίγο πιο ίσοι από τους άλλους, επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε μία πλασματική δεδηλωμένη; Ολίγον ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον πρώην ΑΝΕΛ και καραμανλική δεξιά;».

Στις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στα όσα είχε πει λίγο νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης. «Άνθρακες ο θησαυρός» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε πως το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή δεν ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες . Απάντησε δε στα γαλάζια πυρά ότι οι τροπολογίες έρχονται λίγο πριν τις εκλογές, υπενθυμίζοντας πως το 2014 είχε περάσει τον Απρίλιο νόμος με το οποίο άλλαξε το εκλογικό σύστημα (σε σχέση με τη λίστα και στον σταυρό).

Ο υπουργός Εσωτερικών απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη επεσήμανε πως «μιλήσατε για συντριβή που έρχεται για τις δυνάμεις που είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Μην προεξοφλείτε και δείτε τι δηλώνουν παράγοντες που πρόσκεινται στον δικό σας χώρο για την πολιτική στις προσλήψεις, στις χρηματοδοτήσεις κ.α.». Σημείωσε μάλιστα προς τον «γαλάζιο» εισηγητή πως «θα εκπλαγείτε δυσάρεστα από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v