Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι είπε ο Δ. Τζανακόπουλος για την παραίτηση του προέδρου της ΕΕΔΑ

Όπως είπε “και διαβούλευση υπήρξε και ενημέρωση, αλλά η επιτροπή αποφάσισε δια του Προέδρου της να απέχει από την διαβούλευση και απαίτησε η διεύρυνση της επιτροπής να συμπληρώνεται από την ίδια.

Τι είπε ο Δ. Τζανακόπουλος για την παραίτηση του προέδρου της ΕΕΔΑ

Στο θέμα της παραίτησης του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Γ. Σταυρόπουλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε “και διαβούλευση υπήρξε και ενημέρωση, αλλά η επιτροπή αποφάσισε δια του Προέδρου της να απέχει από την διαβούλευση και απαίτησε η διεύρυνση της επιτροπής να συμπληρώνεται από την ίδια. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από τις αρχές των Παρισίων ούτε από τον ιδρυτικό νόμο της εθνικής επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου.»

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΕΔΑ Γ. Σταυρόπουλος στην ανακοίνωση παραίτησής του κάνει λόγο για αλλοίωση της σύνθεσης της επιτροπής από την κυβέρνηση. 

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι “ο λόγος για τον οποίο προτείνεται η διεύρυνση έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο τρόπο θέασης των δικαιωμάτων. Τα δικαιώματα δεν μπορούν να υπερίπτανται της πραγματικής κοινωνίας και των κοινωνικών εκείνων ομάδων που υφίστανται τις διακρίσεις. Πρέπει οι ομάδες που βιώνουν καθημερινά διακρίσεις να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν στην επιτροπή των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας “ο κ. Μπαλτάκος απειλούσε ότι θα καταργήσει αυτή την επιτροπή και η Νέα Δημοκρατία την στοίβαξε με την επιτροπή βιοηθικής. Τότε η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ευαισθησία τώρα της προέκυψε η ευαισθησία.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v