Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς

Αποσύρονται συγκεκριμένες διατάξεις από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων που μεταξύ άλλων αφορούν στα αυθαίρετα στους αιγιαλούς.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσε στη Βουλή η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ειδικότερα αποσύρεται η ρύθμιση, που προβλέπει πως «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ».

Παράλληλα διαγράφηκαν αναφορές σε «εξαίρεση από κατεδάφιση», ενώ υπάρχει νέα αλλαγή με την οποία η φράση «αδειοδότησης» αντικαθίσταται από τη φράση παραχώρηση χρήσης ή εξαίρεση από την κατεδάφιση. Σημειώνεται πως συγκεκριμένες ενστάσεις για διατάξεις -που αφορούσαν αυθαίρετα- είχαν διατυπωθεί και στην έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v