Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Παπαγγελόπουλος: Πέτσινο το σκάνδαλο Πετσίτη

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για τον θόρυβο γύρω από την Αν. Ξεπαπαδέα και τον Μ. Πετσίτη.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Πέτσινο το σκάνδαλο Πετσίτη

 

Διπλή απάντηση στην αντιπολίτευση – για την Αναστασία Ξεπαπαδέα και τον Μανώλη Πετσίτη- από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν λένε. Ωστόσο εδώ δεν υπάρχει καν εγκυμοσύνη. Όλα είναι ψεύτικα. Υπάρχει και σχετική φράση που χρησιμοποιεί ο λαός», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χάρη Θεοχάρη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Όσον αφορά στον Μ. Πετσίτη ο αναπληρωτής υπουργός έθεσε προς την αντιπολίτευση μια σειρά ερωτημάτων: «ποιο είναι το αδίκημα του; Είναι εσχάτη προδοσία το ότι προέβλεψε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές;»

 Για να προσθέσει «η μοίρα φαίνεται πως έδωσε σε κάποιο πρόγονο του κυρίου Πετσίτη το όνομα αυτό για να μιλάμε τώρα για πέτσινο σκάνδαλο».

 Παράλληλα αναφέρθηκε στη γενική γραμματέα της Αρχής Καταπολέμησης της Διαφθοράς Αν. Ξεπαπαδέα, που παραβρέθηκε στη συζήτηση στη Βουλή, καθώς εδώ και ημέρες υπάρχει πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. «Εκτός από το νόμιμο και το παράνομο, το ηθικό και το ανήθικο, υπάρχει το δίκαιο και το άδικο. Η κυρία Ξεπαπαδέα και νόμιμα ενήργησε και ηθικά. Αλλά αδικήθηκε γιατί βρέθηκε σε λάθος θέση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας πως «η κυρία Ξεπαπαδέα είχε αναλάβει μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και όχι μία off shore όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι».

Επεσήμανε πως στην εταιρεία αυτή «νόμιμος εκπρόσωπος είναι Κύπριος πολίτης και όχι ο κύριος Αρτεμίου και όχι ο κύριος Λαυρεντιάδης. Ο κύριος Αρτεμίου είναι δικηγόρος».

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε «έωλο» το επιχείρημα ότι αυτή η εταιρεία δεν είναι off shore. Προσέθεσε πως «η πρώτη φορά Αριστερά ήρθε για να βλέπουμε τον Πετσίτη, τις off shore, τα αεροπλάνα να ανεβοκατεβαίνουν και να μην ξέρουμε τι κάνουν».

«Έχω παίξει ποδόσφαιρο»

Για να απαντήσει εκ νέου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πως «δεν του βγήκε η ερώτηση του κυρίου Θεοχάρη και πετά την μπάλα στην εξέδρα αλλά έχω παίξει ποδόσφαιρο. Έρχονται εκλογές το φθινόπωρο και λέτε να κάνουμε θόρυβο με τον κύριο Παπαγγελόπουλο που νομίζετε ότι είναι σάκος του μποξ για το ότι συμβαίνει στην Ελλάδα. Νομίζετε ότι θα σας φέρει ψήφους, δεν θα σας φέρει».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σημείωσε «στην ίδια σειρά είναι Ξεπαπαδέα, Αρτεμίου, Παππάς, Πετσίτης και όλα αυτά είναι στην αυλή του Μαξίμου».

Παράλληλα επεσήμανε πως «η κυρία Ξεπαπαδέα από 9/2/16 δεν είναι στην εταιρεία του πατέρα της. Ελάτε όμως να μας πείτε γιατί όταν ψάχνουμε το ΓΕΜΗ και το 2019 φαίνεται ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Πώς γίνεται όταν γίνεται η ερώτηση το όνομα να εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες». «Η κυρία Ξεπαπαδέα παραιτήθηκε έγκαιρα», επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v