Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκευωρία καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Κατά την τοποθέτησή του, ο βουλευτής μίλησε για «σκευωρία» και εξαπέλυσε σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση. Η Ολομέλεια ψηφίζει για την άρση της ασυλίας σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Σκευωρία καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Ψηφίζω την άρση της ασυλίας μου. Ως πρώτο βήμα, για να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Κατά την τοποθέτησή του, εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ομάδα πολιτικών κακοποιών» και «εγκληματίες της συμφοράς».

Σε υψηλούς τόνους επεσήμανε πως «θα συντρίψω λέξη λέξη όσες νέες αθλιότητες περιλαμβάνει ο φάκελος που ήλθε στη Βουλή», ενώ επεσήμανε πως «δεν μου χρειάζεται η επίκληση των βουλευτικών ή υπουργικών προνομίων. Δεν ζητώ να ωφεληθώ ούτε από το άρθρο 86 ούτε από το άρθρο 62 του Συντάγματος».

Για μία ακόμα φορά ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε τους προστατευόμενους μάρτυρες «άθλιους κουκουλοφόρους που ψεύδονται». Σημείωσε πως ο ίδιος είχε μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ ανέφερε πως η επιτροπή τιμολόγησης είχε έντεκα μέλη και μάλιστα βαριά θεσμικά ονόματα.

Κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας έχει κάνει την επιλογή να πάει σε εκλογές με «σκανδαλολογία» και πως «κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία». Όσον αφορά στα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, επανέλαβε πως είναι «άθλιες ψευδομαρτυρίες», σημειώνοντας πως «τον Φρουζή, στέλεχος της Νovartis, που λένε οι ψευδομάρτυρες πως δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα, εγώ δεν τον γνώριζα. Τον γνώρισα μόνο όταν εξελέγη πρόεδρος του ΣΦΕΕ, ένα μήνα πριν φύγω από το Υπουργείο. Η συνάντησή μας κράτησε όσο διαρκεί μία τυπική χειραψία». Συνέχισε λέγοντας πως δεν υπήρξαν συνομιλίες στο τηλέφωνο, ούτε e-mails, σημειώνοντας πως «αυτά είναι γνωστά και όμως αφήνουν τους ψευδομάρτυρες να επαναλαμβάνουν τις αθλιότητές τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v