Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Στρατηγική επιλογή του Μαξίμου οι κάλπες μέσα στη λάσπη

“Θα δώσουμε μάχη να καταρρεύσει η σκευωρία”, δήλωσε στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας Λοβέρδου. Σε υψηλούς τόνους δήλωσε: “δεν επικαλούμαστε παραγραφή. Δεν υπάρχει παραγραφή γιατί δεν υπάρχει αδίκημα”.

Γεννηματά: Στρατηγική επιλογή του Μαξίμου οι κάλπες μέσα στη λάσπη

“Είναι στρατηγική επιλογή του Μαξίμου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στη λάσπη, μέσα σε μία ατέρμονη σκανδαλολογία” σημείωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. “Όλα γίνονται για να χτυπήσετε τον βασικό σας αντίπαλο, που είναι το Κίνημα Αλλαγής. Νιώθετε την ανάσα μας” είπε προς την κυβερνητική πλευρά, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Κατά την τοποθέτηση της στην Ολομέλεια σημείωσε πως “θα δώσουμε μάχη να καταρρεύσει η σκευωρία”, προσθέτοντας πως “ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις”. Σε υψηλούς τόνους ανέφερε “δεν επικαλούμαστε παραγραφή. Δεν υπάρχει παραγραφή γιατί δεν υπάρχει αδίκημα”.

Συνεχίζοντας τα πυρά προς το ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως “εσείς κρύβεστε πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος για να προστατεύσετε τους υπουργούς”. Και χαρακτήρισε “κηλίδα” για την αριστερά “όλη αυτή την προπαγάνδα και τα ψέματα”, λέγοντας “εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε καθαροί. Δεν σιωπούμε. Σε μια εποχή γενικευμένου ψέματος λέμε την αλήθεια. Όπως και τότε στο βρώμικο '89, έτσι και τώρα η αλήθεια θα λάμψει. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής- σχολιάζοντας και το άνοιγμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά- σημείωσε πως “αφού κατέρρευσαν με κρότο οι γέφυρες επανέρχεται ως εκ θαύματος στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis”. Μίλησε για “μία υπόθεση που έρχεται και φεύγει σε βολικές στιγμές” και είπε προς την κυβερνητική πλευρά “ή έχετε το κοκαλάκι της νυχτερίδας ή το δαιμόνιο του Ρασπούτιν”.

Παράλληλα έκανε αναφορά στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και κατά την περίοδο που ήταν υπουργός ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και εξαπέλυσε βέλη στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως “είναι υποκριτικό να κλείνεται τα μάτια στις ευθύνες της δεξιάς για την οικονομική κατάσταση της χώρας”, παρουσιάζοντας στοιχεία για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004- 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v