Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Η πατρίδα βρίσκεται σε ξέφωτο

«Η προσπάθεια να γυρίσουμε τη ρόδα της προόδου θα συνεχιστεί, δεν θα γυρίσουμε πίσω», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα. Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και ολογαρχών. "Όπως έστηναν τους ποδοσφαιρκούς αγώνες, έτσι θέλουν να στήσουν και το κλίμα προς τις εκλογές".

Τσίπρας: Η πατρίδα βρίσκεται σε ξέφωτο

«Τους αφήνουμε να γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα με κηλίδες και λάσπη, τα στούντιο με ψεύτικες ειδήσεις, εμάς μας αρκεί που γεμίζουμε στάδια, γεμίζουμε γήπεδα, αλλά πιο πολύ που γεμίζουμε τις καρδιές των ανθρώπων με αισιοδοξία», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πάτρα, στη συγκέντρωση «ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία».

«Η προσπάθεια να γυρίσουμε τη ρόδα της προόδου θα συνεχιστεί, δεν θα γυρίσουμε πίσω», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι «πριν από 4 χρόνια αναλάβαμε την ευθύνη στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας να βγάλουμε η χώρα από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας. Να βγάλουμε τη χώρα από κρίση και τα μνημόνια, να προστατεύουμε τους πολλούς και να αλλάξουμε τη χώρα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, σφίξαμε τα δόντια, αλλά σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο, η οικονομία ανέκαμψε, η πατρίδα συνολικά βρίσκεται σε ένα ξέφωτο χάρη στη δική σας εμπιστοσύνη και επιμονή».

Η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι πιά η Ελλάδα της χρεοκοπίας, των μνημονίων και του ΔΝΤ, όπου κάνουν κουμάντο οι τεχνοκράτες και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις, είπε.

Έβαλλε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και ιδιαίτερα κατά του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου,  λέγοντας πως σε κάθε στροφή της δύσκολης διαπραγμάτευσης προκλητικά έπαιρναν το μέρος των πιστωτών. «Αυτή την πατρίδα παρέδωσαν και αυτόν τον εφιάλτη θέλουν να φέρουν πίσω», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε για αλλαγή, ενώ όλοι γνωρίζουν πως αυτό που προσδοκούν είναι η παλινόρθωση του χθες».

Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες τους επιδιώκουν αλλαγή πολιτικής, είπε, θέλουν να εφαρμόσουν πολιτική μεροληψίας υπέρ των λίγων, εκλεκτών, ελίτ, της μεγάλης φοροδιαφυγής, των φίλων και κουμπάρων που κρύβονται πίσω από την κουρτίνα. Θέλουν πισωγύρισμα.

Το μήνυμα που παίρνουμε τις μέρες που ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για ευρωεκλογές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία διάθεση να γυρίσουμε πίσω, υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τα προγράμματα προσαρμογής με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι τέλεια, ότι ζούμε στον παράδεισο, ότι βγήκαμε από την κρίση, ισχυρίζομαι όμως ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Ισχυρίζομαι ότι όλα έγιναν ενώ καταφέραμε να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων. Μπήκαμε σε ενάρετο κύκλο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμη λύση για το χρέος», συμπλήρωσε

«Όλα αυτά δεν είναι κατορθώματα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά είναι κατορθώματα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», δήλωσε, για να συμπληρώσει όμως ότι, «παρότι είναι κατορθώματα όλων των Ελλήνων, δεν έβαλαν όλοι πλάτη στις κρίσιμες στιγμές. Κάποιοι τα υπονόμευσαν, μάλιστα ορισμένες κρίσιμες στιγμές πάλεψαν σκληρά για να τα εμποδίσου. Ο κ. Μητσοτάκης πάλεψε σκληρά για να μην έρθει η αλλαγή στον τόπο, που ήταν η έξοδος από τα μνημόνια. Τέσσερα χρόνια δεν έκαναν καμία άλλη δουλειά από το να προπαγανδίζουν την καταστροφή της Ελλάδας. Φαίνεται αντί να χαίρονται που πέρασε ο κάβος, φαίνεται να αγχώνονται.»

Κατά τον κ. Τσίπρα, όσο πλησιάζουν οι εκλογές «επιστρατεύουν κάθε μέσο», κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για στημένες εκδηλώσεις από δήθεν μακεδονομάχους, στημένες ειδήσεις και στημένα πρωτοσέλιδα. «Οι ολιγάρχες που τους στηρίζουν έχουν ειδική σχέση με τα στημένα. Όπως έστηναν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες για το στοίχημα, έτσι θέλουν να στήσουν και το κλίμα προς τις εκλογές. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Για τι μεγάλη τους ελπίδα ήταν ότι θα πάμε νωρίτερα από τις ευρωεκλογές στην κάλπη, για να τις στήσουν σε ένα κλίμα εικονικής πραγματικότητας. Τώρα έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να αγχώνονται, γιατί βλέπουν ότι στις 26 του Μάη θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που έστησαν. Γιατί ξέρουν ότι από το 2015 έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις αλλά να κερδίζουμε στην κάλπη».

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταρρίψει την εικονική πραγματικότητα που έστησαν. Θα είναι κόλαφος για το επικοινωνιακό επιτελείο του κου Μητσοτάκη και για το πλαστό του αφήγημα. Και θα είναι κόλαφος, γιατί, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές εκλογές, οι πολίτες δεν θα έχουν διάθεση να τιμωρήσουν τη κυβέρνηση, αλλά να τιμωρήσουν την αντιπολίτευση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Να τους τιμωρήσουν για την επιμονή τους να υπερασπίζονται τη παραγραφή των μεγάλων σκανδάλων και να αρνούνται τη κάθαρση και τη δικαιοσύνη» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, είπε πως «η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε σταυροδρόμι. Και είναι σαφές, ότι ο ένας δρόμος είναι ο δρόμος της παλινόρθωσης της δεξιάς και της ακροδεξιάς, και ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της προόδου, ο προοδευτικός δρόμος» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών.

«Οι οπαδοί της ακραίας λιτότητας πάνε πλέον χέρι-χέρι με τους μισαλλόδοξους εθνικιστές και ρατσιστές. Η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων σφιχταγκαλιάζεται με την περιστολή ατομικών ελευθεριών» συμπλήρωσε.

Σχολίασε δε πως «Η ΝΔ ακολουθεί το βηματισμό του Όρμπαν, του Κουρτς, του εθνικισμού, πάει πλέον χέρι-χέρι με την κοινωνική ισοπέδωση, θέλει να οικοδομήσει, όχι την Ευρώπη όπως εμείς θέλουμε αλλά την Ευρώπη των ολιγαρχών πάνω στα συντρίμμια της εργασίας» τόνισε.

Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στον Βέμπερ, για να αναλάβει πρόεδρος στη θέση του Γιούνκερ. Και ψήφος στο Βέμπερ σημαίνει ψήφος στη μετάλλαξη της δημοκρατικής Ευρώπης σε μια Ευρώπη αυταρχική, σε μια Ευρώπη ρατσιστική» δήλωσε.

«Από την άλλη μεριά υπάρχει η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της συνευθύνης, η Ευρώπη των λαών. Η Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ισότητας, η Ευρώπη που αναλαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος » συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας αντιπαραβάλλοντας τους δυο πόλους μέσα στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v