Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρωτιά στις 26 Μαΐου

«Ο κόσμος θυμάται, βλέπει και δεν θέλει να γυρίσει πίσω». Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρωτιά στις 26 Μαΐου

«Παρά τις δυσκολίες, έχουμε μια διαρκώς βελτιούμενη πραγματικότητα που λειτουργεί υπέρ μας. Όσα μέσα και να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα, όσα χρήματα και να ρίξουν στο διαδίκτυο οι φίλοι τους επιχειρηματίες, δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες ότι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα από πέρσι και πρόπερσι. Ο κόσμος θυμάται, βλέπει και δεν θέλει να γυρίσει πίσω». Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και συμπληρώνει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρωτιά στις 26 Μαΐου».

Όσον αφορά στη συγκρότηση μιας πλατιάς Προοδευτικής Συμμαχίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζει: «Μιλάμε για έναν πολύχρωμο πόλο, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της κάθε δύναμης σε ισότιμη βάση. Η δυναμική αυτής της προσπάθειας θα κριθεί από τις προτάσεις της και από το κατά ποσό αυτές θα πείσουν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το νέο μεταμνημονιακό σκηνικό θα σφραγιστεί από την προγραμματική αντιπαλότητα των δυο νέων πόλων: Του αριστερού-προοδευτικού έναντι του συντηρητικού-νεοφιλελεύθερου πόλου που θα έχει κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων είναι η καρδιά του νέου αριστερού-προοδευτικού πόλου».

Ακόμη, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Επιλέξαμε στους κεντρικούς δήμους της χώρας να στηρίξουμε νέα πρόσωπα με χαμηλή αναγνωρισιμότητα, αλλά με εξαιρετικά χαρακτηριστικά», επισημαίνει και συνεχίζει: «Σήμερα έχουμε μια αλματώδη αύξηση της απήχησής τους και μια ευρύτερη αποδοχή των προτάσεών τους. Είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. Όσον άφορα στις περιφέρειες, νομίζω ότι και εκεί τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τους συγκεκριμένους περιφερειακούς συνδυασμούς σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά ότι οι ευρωεκλογές έχουν έντονο εθνικό χαρακτήρα και διακύβευμα. «Θα είναι μια βαθιά πολιτική σύγκρουση με σκληρά διλήμματα», αναφέρει και προσθέτει: «Το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο».

Για την υπόθεση Novartis, ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζει: «Με ικανοποιεί όταν μια υπόθεση χωρίς εμπόδια και επεμβάσεις διερευνάται» και συμπληρώνει: «Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση οδήγησε υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, όπως είχε, εξάλλου, δεσμευτεί και όφειλε να πράξει. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα κινούνται με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v