Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΞ: Διευκρινήσεις για τις κατηγορίες Καμμένου

Ουδέποτε ο Νίκος Κοτζιάς έδωσε εντολή να καταστραφούν έγγραφα του διαγωνισμού για τη χορήγηση visa, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

ΥΠΕΞ: Διευκρινήσεις για τις κατηγορίες Καμμένου

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, για το διαγωνισμό σχετικά με την ανάδειξη παρόχων υπηρεσιών υποστήριξης προξενικών αρχών και προξενικών γραφείων χορήγησης visa, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ, «σε συνέχεια των απαντήσεων που δόθηκαν από το ΥΠΕΞ επί της από 19/4/2019 σχετικής επίκαιρης επερώτησης και ειδικότερα επί όσων ανέπτυξε σε σημερινή του τηλεοπτική παρουσίαση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Π. Καμμένος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

*Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, ευρίσκονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ’ αρμοδιότητα έλεγχό τους. Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό. Τούτο δε είναι και αυταπόδεικτο καθότι κατά την ανωτέρω συζήτηση όλα τα απαιτούμενα με την επερώτηση σχετικά έγγραφα τέθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο, στη διάθεση των επερωτώντων.

*Οι συμβάσεις υπεργολαβίας κατατέθηκαν στη Βουλή έτσι ακριβώς όπως προωθήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανάδοχη εταιρεία στο σχετικό διαβιβαστικό της, τα συμφωνηθέντα ποσά απαλείφθηκαν για λόγους εμπιστευτικότητας/απορρήτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

*Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του Υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση.

*Επιπλέον, τονίζεται ότι ο κ. Νικητάκος, ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του τ. Υπουργού, κ. Κοτζιά.

*Τα μέλη των Επιτροπών τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στη Βουλή δεν έτυχαν τιμωρητικής μεταχείρισης από τον τ. Υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά. Ενδεικτικά, ο ένας υπάλληλος του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μετατέθηκε στο Τόκυο κατόπιν δικού του αιτήματος προς την υπηρεσία, το οποίο και ικανοποιήθηκε.

*Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διεξήχθη σύμφωνα με την ειδικές προβλέψεις του άρθρου 20 του ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α΄269/24.12.2014), καθώς και ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v