Στοιχεία δαπανών σε πλαστικό χρήμα ανά ΑΦΜ ζητά η ΑΑΔΕ

Στα δεδομένα που ζητούνται, συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά και οι συναλλαγές με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Στοιχεία δαπανών σε πλαστικό χρήμα ανά ΑΦΜ ζητά η ΑΑΔΕ

Πέντε εργάσιμες ημέρες προθεσμία, με το κοντέρ να αρχίζει να μετρά από τις 22 Απριλίου, δίνει η ΑΑΔΕ στις τράπεζες και ευρύτερα στους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών που έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποστείλουν και συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ, τα στοιχεία των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα για το 2018.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητή Γ. Πιτσιλή, στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά και οι συναλλαγές με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Η ΑΑΔΕ, από το φορολογικό έτος 2017 και μετά, προκειμένου να διατηρηθεί η προβλεπόμενη μείωση φόρου κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φορολογουμένων που πραγματοποιούν συναλλαγές για την απόκτηση αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., οι οποίες έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, συγκεντρώνει τα στοιχεία των συναλλαγών αυτών από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών που έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι Πάροχοι αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ τα στοιχεία των συναλλαγών του εκάστοτε προηγούμενου μήνα, μέχρι την 20ή του εκάστοτε επόμενου μήνα ή, σε περίπτωση που η 20ή συμπίπτει με αργία, μέχρι την επόμενη εργάσιμη.

Έλενα Λάσκαρη e.laskari@euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v