Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Αντιδράσεις στην τροπολογία για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο

Για επιτομή της κακής νομοθέτησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, ερωτήματα και από το Ποτάμι. Τι απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Βουλή: Αντιδράσεις στην τροπολογία για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο

Μία τροπολογία για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου προκάλεσε ενστάσεις από την αντιπολίτευση στη συζήτηση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Οι αντιδράσεις εστιάζονται στο χρόνο κατάθεσης της τροπολογίας (δηλαδή ότι έρχεται μετά το τέλος του πρωταθλήματος) αλλά και ότι έχει συμπεριληφθεί σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών με αποτέλεσμα να μην ακουστεί η γνώμη των φορέων.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Χρήστος Μπουκώρος έκανε λόγο για “την επιτομή της κακής νομοθέτησης” και μίλησε για “μία τροπολογία που έρχεται εκ των υστέρων”. Συνέχισε επισημαίνοντας “δημιουργούνται τετελεσμένα” και τονίζοντας πως “φτάνουμε με αυτή την τροπολογία να δημιουργείται μία αίσθηση αδικίας και εγκλωβισμού τουλάχιστον δέκα ιστορικών ομάδων”. Κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης υπήρξε για αυτό το θέμα και από την Άννα Καραμανλή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς θέτοντας το ερώτημα “γιατί έρχεται κάτι σημαντικό ως τροπολογία σε μία κύρωση συνθήκης χωρίς να ακούσουμε φορείς. Δεν νομίζετε ότι έτσι αδικείται και τη Βουλή, που φαίνεται να είναι διακοσμητική;”

Απαντώντας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε πως “γνώριζαν από πέρσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν”, επισημαίνοντας πως “στη δομή και στον αριθμό των ομάδων γίνεται αυτό που αποφασίζει η Ομοσπονδία”. Απαντώντας στα “βέλη” της αντιπολίτευσης είπε “καταλαβαίνω τις τοπικές ανησυχίες” και συνέχισε: λέτε πως με ότι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα, ωστόσο άλλοι με ότι καταπιάνονται γίνεται παράγκα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v