Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Μύδροι ΝΔ για φόρους και επταήμερη εργασία

Για επιχείρηση εξαπάτησης των ψηφοφόρων με προεκλογικές παροχές κατηγορούν την κυβέρνηση οι "γαλάζιοι" βουλευτές. Τι είπαν στη Βουλή Κ. Χατζηδάκης και Χ. Σταϊκούρας

Βουλή: Μύδροι ΝΔ για φόρους και επταήμερη εργασία

“Πυρά” προς την κυβέρνηση εκτοξεύουν στην Ολομέλεια οι “γαλάζιοι” βουλευτές, με τον πόλεμο για το ωράριο και τους φόρους να συνεχίζεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε από τη Νέα Δημοκρατία η τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%. Αυτό ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας πως στόχος είναι να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη συλλογική σύμβαση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έχει περάσει και προβλέπει επταήμερη εργασία. Όσον αφορά στο πακέτο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είπε πως “ήρθε ο καιρός να σοβαρευτείτε. Μη νομίζετε πως με αυτό τον τρόπο θα εξαπατήσετε τους ψηφοφόρους”.

Για “κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών» που προεκλογικά αντιγράφει προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διορθώσει λίγα από τα πολλά σφάλματα της έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση πως “αφού πρώτα πήρε 10 από τα «πορτοφόλια» των πολιτών, επιστρέφει σήμερα το ένα από αυτά.

Μιλώντας στην Ολομέλεια επεσήμανε πως “πλησιάζει η μέρα που θα κλείσει ένας τετραετής κύκλος ανευθυνότητας, ιδεοληψιών και τυχοδιωκτισμού. Και οι πολίτες θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο υπευθυνότητας, αξιοπιστίας, μετριοπάθειας, σεμνότητας και αποτελεσματικότητας. Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία”.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για : τη φοροδιαφυγή, την καθήλωση της οικονομίας σε “χαμηλές πτήσεις”, την κατάρρευση της μεσαίες τάξη και την εκτόξευση των οφειλών των πολιτών σε εφορία και ταμεία. Αναφερόμενος στα υπερπλεονάσματα, επεσήμανε πως οφείλονται: στην υπερ-φορολόγηση, στις κατασχέσεις και στην εσωτερική στάση πληρωμών, με την μη έκδοση νέων συντάξεων και την κατάρρευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Κατά την τοποθέτηση στη Βουλή επεσήμανε πως η κυβέρνηση προχωρά “στη χορήγηση επιδόματος προς τους συνταξιούχους, όταν έχει περικόψει, ισόποσα και μόνιμα, το ΕΚΑΣ, ή έχει αυξήσει, ισόποσα και μόνιμα, τις εισφορές υπέρ υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις”. Και σημείωσε πως πρέπει άμεσα να ψηφιστεί η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, όπως προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

Κλείνοντας την ομιλία σημείωσε πως “οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι ο κ. Τσίπρας με τα λόγια πουλάει «πολλά κεράσια», αλλά κρατάει «μικρό καλάθι». Και δεν πείθονται από τα «ψεύτικα τα λόγια του, τα μεγάλα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v