Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες συγκρούσεις στη Βουλή για την επταήμερη εργασία

Η Θεανώ Φωτίου είπε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει την πενθήμερη εργασία και επιφυλάσσει “έναν εργασιακό μεσαίωνα”. Για “γκάφα” της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης.

Νέες συγκρούσεις στη Βουλή για την επταήμερη εργασία

Δεν έχουν τέλος οι “κόντρες” στην Ολομέλεια για το ωράριο εργασίας, με διαδοχικές τοποθετήσεις από κυβερνητικά στελέχη και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Μιλώντας στην Ολομέλεια η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου εξαπέλυσε βέλη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως θέλει να καταργήσει την πενθήμερη εργασία και επιφυλάσσει “έναν εργασιακό μεσαίωνα”.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης “μετά την προαναγγελία για κατάργηση του 8ωρου, μετά τη δυσανεξία που εκδήλωσε για τη 13η σύνταξη, μετά τις έντονες αντιδράσεις του για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου και την πάγια επιθυμία του για κόψιμο όλων των επιδομάτων, επιφυλάσσει για τις μητέρες ένα μέλλον ζοφερό. Εφτά μέρες την εβδομάδα, ελαστικό ωράριο εργασίας και πάνω από οκτώ ώρες αν χρειάζεται”.

Για “γκάφα” της κυβέρνησης έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μία σύμβαση – στην Παπαστράτος- την οποία έχει υπογράψει η υπουργός Εργασίας. Συνέχισε λέγοντας πως ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες και νέες συμβάσεις, που όπως σημείωσε “φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επταήμερη εργασία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v