Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολάκης: Fake news ότι ακυρώθηκε η δωρεά του Σταύρος Νιάρχος στην Υγεία

Αφορά στη δημιουργία δύο μεγάλων νοσοκομείων στη Κομοτηνή και στο Παίδων Θεσσαλονίκης, στην αγορά και συντήρηση αεροπλάνων και ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, για τα PET SCAN και την εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής.

Πολάκης: Fake news ότι ακυρώθηκε η δωρεά του Σταύρος Νιάρχος στην Υγεία

Κυρώθηκε, με τη στήριξη όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής, που επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η σύμβαση δωρεάς μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου.

«Και αυτή η δωρεά έρχεται σε συνέχεια και άλλων που έχουν γίνει για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτής της κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει τη γραφειοκρατία που υπήρχε για τις δωρεές, που λόγω αυτού του προβλήματος δεν προχωρούσαν», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακύρωσε δωρεά προς το υπουργείο Υγείας σχετικά με εκπαιδευτική δράση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις λόγω μη ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για fake news και λάσπη.

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, η υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος, που δεν είναι μόνο για αυτό το πρόγραμμα, προχωρά κανονικά και αφορά στη δημιουργία δύο μεγάλων νοσοκομείων στη Κομοτηνή και στο Παίδων Θεσσαλονίκης, στην αγορά και συντήρηση αεροπλάνων και ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, για τα PET SCAN και την εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής.

«Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη δωρεά, η αλήθεια είναι ότι το Ιδρυμα Νιάρχος μάς πρότεινε το πρόγραμμα που αφορούσε την εκπαίδευση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αλλά είπαμε ότι ήδη υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΛΠΝΟ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το θέμα δεν έχει λήξει», τόνισε ο κ. Πολάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v