Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό στη Βουλή

Απορρίπτει τα περί προεκλογικών παροχών η κυβέρνηση. Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας προχώρησαν στην κατάργηση του ΕΚΑΣ απαντά η ΝΔ.

Σφοδρή αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό στη Βουλή

Σύγκρουση για τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ ξέσπασε στην Ολομέλεια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. «Η 13η σύνταξη έρχεται μετά τη 12η. Επομένως αυτή που θα ψηφιστεί αύριο είναι η 13η» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στα πυρά της Νέας Δημοκρατίας για προεκλογικές παροχές.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ψήφισαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ», προσθέτοντας «ποιοι ψήφισαν την περικοπή του; Όλοι εσείς που το παίζετε ευαίσθητοι. Φαρισαίοι υποκριτές».

Να σημειωθεί πως στην Ολομέλεια υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιού και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδ. Γεωργιάδη με τη συζήτηση να ξεκινά από το χώρο της υγείας και να φτάνει στη Χούντα.

«Έχετε μετατρέψει το ασφαλιστικό σε ένα μηχανισμό παροχής επιδομάτων» επεσήμανε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας «τα περί αυξήσεως των συντάξεων ανήκουν στο πεδίο των ανεκδότων». Για να προσθέσει πως «οι Κατρουγκαλικές συντάξεις των νέων από τα 756 πάνε στα 612 ευρώ» και να κλείσει λέγοντας «ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο».

Λίγο νωρίτερα από το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη σημείωσε πως για μία ακόμα φορά στο ασφαλιστικό αρμενίζουμε στα τυφλά. Σημειώνοντας πως η βιωσιμότητα που εξασφαλίζουν οι ασφαλιστικές παρεμβάσεις είναι πλασματική και ο λογαριασμός θα σταλεί για μία ακόμα φορά στην νέα γενιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v