Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλάζια «βέλη» στην κυβέρνηση για το ωράριο εργασίας

Κριτική στο υπουργείο Εργασίας από το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση. Τι απαντά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Γαλάζια «βέλη» στην κυβέρνηση για το ωράριο εργασίας

Συνέχεια στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για το ωράριο στις επιχειρήσεις έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ασκώντας έντονη κριτική στο υπουργείο Εργασίας. “Μέχρι τώρα έλεγα ότι έχετε μετατρέψει το υπουργείο Εργασίας σε υπουργείο αλχημείας, τώρα λέω ότι το έχετε μετατρέψει σε υπουργείο επταήμερης εργασίας” σημείωσε στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής της αξιωματικής υπηρεσίες υποστήριξε πως “μέσα στο υπουργείο βάζετε την επταήμερη εργασία” και αναφέρθηκε στη διεύθυνση ακίνητης περιουσίας που όπως είπε με απόφαση μπορεί να λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Συνέχισε τα πυρά στην κυβερνητική πλευρά λέγοντας “από τη μία πλευρά μιλάτε για νεοφιλελεύθερες πολιτικές επταήμερου και από την άλλη χαϊδεύετε τους εργαζομένους στην πλάτη. Είστε διπρόσωποι”.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει τις τροπολογίες που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση συνολικά.

Στα όσα είπε στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνέχεια ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως “δεν δουλεύουν οι άνθρωποι επτά ημέρες την εβδομάδα, Μην παραποιείται τη λογική”.

Έφερε το παράδειγμα του ΕΦΚΑ λέγοντας ότι είναι λογικό άμα γίνει μια ζημιά οι τεχνικές υπηρεσίες να το διορθώσουν. Αυτό το προβλέπει το οργανόγραμμα ”. Συνέχισε λέγοντας “ο αρχηγός σας χρησιμοποίησε το παράδειγμα του ανθρώπου που εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα όχι της επιχείρησης. Τόσο δύσκολο είναι το καταλάβετε”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v