Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Αχτσιόγλου στη ΝΔ για την 7ήμερη εργασία

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε τα πάντα για να μη συζητηθούν οι θετικές διατάξεις, επισημαίνοντας πως «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα», υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.

Επίθεση Αχτσιόγλου στη ΝΔ για την 7ήμερη εργασία

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία για το ωράριο άσκησε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων υπάρχει εδώ και δεκαετίες (π.χ. σε μεγάλα εργοστάσια, ξενοδοχεία), αυτό δεν μετατρέπει ωστόσο την εργασία σε επταήμερη, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως μίλησε για κάτι «νέο».

Απαντώντας στα πυρά των γαλάζιων βουλευτών πως το υπουργείο «εγκρίνει» συμβάσεις για επταήμερο, επεσήμανε πως «την ευθύνη για το περιεχόμενο των συλλογικών συμβάσεων την έχουν τα μέρη. Το κράτος μέσω του ΣΕΠΕ ελέγχει αν τηρείται ο νόμος». Και σημείωσε πως στις συμβάσεις που αναφέρονται οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβλέπουν την επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης αλλά διατηρείται το πενθήμερο.

Συνέχισε τα βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως έκανε τα πάντα για να μη συζητηθούν οι θετικές διατάξεις, επισημαίνοντας πως «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα». H υπουργός έκλεισε την τοποθέτησή της σημειώνοντας, «μη θεωρούν ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν από την ουσία του νομοσχεδίου, που είναι η ελάφρυνση των συμπολιτών μας από τα βάρη και η ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v