Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης στα τέλη του χρόνου

Τα μέτρα που ψηφίζονται θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα επιτρέψουν νέες παροχές, εκτίμησε ο πρωθυπουργός. «Με τα όσα λέει ο Κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι των πολλών», το σχόλιο για ΝΔ.

Τσίπρας: Περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης στα τέλη του χρόνου

Στα «μέτρα μόνιμου χαρακτήρα» που περνάνε από τη Βουλή αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως θα φέρουν ακόμα θετικότερες ειδήσεις για την υπεραπόδοση της οικονομίας και «ακόμα περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου».

Μάλιστα επεσήμανε πως «είμαι χαρούμενος που θα δω να τα ψηφίζουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής» και εξαπέλυσε βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση για «παγωμάρα, ισχνή συμμετοχή στη διαδικασία και μία στάση που είναι και αντιφατική».

Κατά την τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός μίλησε για μέτρα «δίκαια και αναγκαία που γίνονται πράξη» και για «το όραμα της Ελλάδας των πολλών». Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης σημείωσε «σας εύχομαι και την επόμενη τετραετία να είστε στις θέσεις για να ψηφίζετε μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, που θα φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε τα βέλη λέγοντας «τη μία λέτε ότι δεν εγγυάστε τη 13η σύνταξη και την άλλη ότι έπρεπε να είναι παραπάνω» και προσέθεσε «μου αρκεί που έρχεστε και ψηφίζετε αυτά τα μέτρα ένα προς ένα, παρά το ότι δεν τα πιστεύετε». Μάλιστα έκανε αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως «με όσα λέει ο αρχηγός σας (π.χ. για επταήμερη εργασία, ιδιωτικοποίηση στην υγεία) έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι των πολλών».

Μιλώντας στη Βουλή άσκησε εκ νέου κριτική στην αντιπολίτευση, επισημαίνοντας «ξέρω ότι διαφωνείτε. Ότι θα θέλατε ο δημοσιονομικός χώρος να καλυφθεί από φοροελαφρύνσεις στον μεγάλο πλούτο και από δωράκια στην οικονομική ολιγαρχία. Όμως, δυστυχώς για σας, όσο είμαστε εμείς εδώ θα κατευθύνεται στους πολλούς, στους αδύναμους».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «μέτρα που μπορούμε να εντάξουμε στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό» και προσέθεσε πως «ταυτόχρονα είναι παρεμβάσεις με φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα, που θα έχουν ουσιαστική επίπτωση στην πραγματική οικονομία». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα 2,5 εκατομμύρια πολίτες που «είδαν τα σκληρά χρόνια των μνημονίων τη ζωή τους να αλλάζει και ήταν τα πρώτα θύματα των ακραίων περικοπών» και «μετά από πολλά χρόνια βλέπουν στήριξη και αξιοπρέπεια».

Σημειώνοντας πως το ποσό που θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους αντιστοιχεί με τη 13η σύνταξη και «όσο βελτιώνεται η κατάσταση οικονομίας τόσο θα μπορούμε να δίνουμε περισσότερα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v