Επερώτηση ΝΔ για τη «ρωσική ανάμιξη» στα εσωτερικά της χώρας

«Είναι αδιανόητο να επιτρέπει η κυβέρνηση τον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής της χώρας σε κακή απομίμηση του Τζον Λε Καρέ, προκειμένου να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και σκοπιμότητες πολιτικής επιβίωσης», τονίζει ο Γ. Κουμουτσάκος.

Επερώτηση ΝΔ για τη «ρωσική ανάμιξη» στα εσωτερικά της χώρας

Για “εκφυλισμό της πολιτικής ζωής της χώρας σε κακή απομίμηση του Τζον Λε Καρέ” κάνουν λόγο σε επίκαιρη επερώτηση 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις καταγγελίες περί ρωσικής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Επερώτηση: ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στις 19 Απριλίου στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Κοτζιάς την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών μεθόδευσε διαδικασίες προκειμένου συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει το έργο έκδοσης βίζας, παρουσιάζοντας παράλληλα σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία (emails) μεταξύ διπλωματών. Σε συνέχεια αυτών των καταγγελιών, μιλώντας κατά την πρόσφατη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, o κ. Κοτζιάς, δήλωσε σχετικά ότι τα μηνύματα που είχε καταθέσει ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είχαν σχέση με τον server του Υπουργείου. Προσέθεσε, επιπλέον, ότι τα emails προέρχονται από αμερικανικό server και επομένως η υποκλοπή θα μπορούσε να γίνει μόνο από χάκερ της ΕΥΠ, των Ρώσων ή των Κινέζων.

Στην επίκαιρη επερώτηση αναφέρεται πως: μετά τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, στις 13 Μαΐου η ρωσική πρεσβεία τον κάλεσε να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για "ρωσική ανάμειξη" στα εσωτερικά της Ελλάδος». Και ακολουθούν τα εξής ερωτήματα των “γαλάζιων” βουλευτών:

-Έχετε κάνει ενέργειες προκειμένου να διασταυρώσετε τα λεγόμενα του προκατόχου σας;

-Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο της υπόθεσης αυτής;

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά: “τα μικροκομματικά παιχνίδια των πρώην κυβερνητικών εταίρων εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, δημιουργούν ερωτηματικά και ανησυχία στους πολίτες. Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις. Εάν μεν ισχύουν τα καταγγελλόμενα, πρόκειται για μια άκρως σοβαρή υπόθεση, για την οποία θα πρέπει όχι μόνον να διερευνηθούν όλες της οι διαστάσεις, αλλά και να επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις. Εάν δεν ισχύουν, είναι αδιανόητο να επιτρέπει η κυβέρνηση τον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής της χώρας σε κακή απομίμηση του Τζον Λε Καρέ, προκειμένου να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και σκοπιμότητες πολιτικής επιβίωσης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v