Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το «βλέμμα» στις εθνικές εκλογές το Κίνημα Αλλαγής

Την ερχόμενη Τρίτη η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου. Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες για το ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές. Ποια ονόματα ακούγονται.

Με το «βλέμμα» στις εθνικές εκλογές το Κίνημα Αλλαγής

Σε ... ρυθμούς εθνικών εκλογών κινείται ήδη το Κίνημα Αλλαγής, που θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν ταχύτερα όλες τις εκκρεμότητες. Αυτή την εβδομάδα όπως είναι αναμενόμενο το βάρος θα πέσει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ενώ από την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει μπαράζ συνεδριάσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου. Θα ακολουθήσει στις 9 του μήνα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- με διευρυμένη σύνθεση -σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι τελευταίες εκκρεμότητες στα ψηφοδέλτια θα κλείσουν άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα αυτό θα έχει σήμερα νέες επαφές η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Πρόσκληση θα υπάρξει σε υποψήφιους ευρωβουλευτές, που κατέγραψαν θετική παρουσία, όπως ο Σάκης Αρναούτογλου, ο Γιάννης Βαρδακαστάνης και η Μένη Μαλλιώρη. Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί που θα κατέβουν στελέχη πρώτης γραμμής, όπως ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης (ακούγεται είτε για το βόρειο είτε για το δυτικό τομέα της Β' Αθηνών).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης -που βγήκε πρώτος στις ευρωεκλογές- προτίθεται να είναι υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές. “Θέλω να στηρίξω την παράταξη και στη μάχη των εθνικών εκλογών” δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, θέμα που αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά.

Μέχρι την Κυριακή τα “φώτα” πέφτουν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ιδιαίτερα όπου οι υποψήφιοι του κόμματος έχουν συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιήσει αύριο περιοδεία στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο, καθώς στη Δυτική Ελλάδα έχει περάσει στο δεύτερο γύρο ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Από τη Δευτέρα εντείνεται η προετοιμασία για τις κάλπες του Ιουλίου, με το Κίνημα Αλλαγής να θέλει να αυξήσει το ποσοστό του. Στη μάχη αυτή “ατού” θεωρείται η τρίτη θέση που έχει κατακτήσει το κόμμα στις ευρωεκλογές , ωστόσο το κλίμα εντεινόμενης πόλωσης ευνοεί κυρίως τους δύο μονομάχους.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως η μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απελευθερωθεί πολιτικά ένα τμήμα των ψηφοφόρων. Για παράδειγμα πολίτες που ψήφισαν την αξιωματική αντιπολίτευση για να αποδοκιμάσουν το ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να... επαναπατριστούν (καθώς στις ευρωεκλογές υπήρξε καθαρή “γαλάζια” πρωτιά).  Την ίδια στιγμή η δεύτερη θέση του κυβερνώντος κόμματος μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αποσυσπείρωση, με τα... φώτα να πέφτουν σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v