Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωρα αποφάσεων για τον Πάνο Καμμένο

Στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τα αιτία που οδήγησαν στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα. Δευτέρα οι αποφάσεις. Οι υπόλοιπες κρίσιμες κινήσεις στην... δεξιά πολυκατοικία.

Ωρα αποφάσεων για τον Πάνο Καμμένο

Βαρύ είναι το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς το ποσοστό των ευρωεκλογών δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η μη κάθοδος στις εθνικές εκλογές είναι στο «τραπέζι» και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα όργανα του κόμματος τη Δευτέρα. Η μόνη περίπτωση συνέχισης της πορείας είναι να υπάρξουν ευρύτερες συμμαχίες με αλλά κόμματα, ωστόσο σε αυτή το μέτωπο δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Για το ενδεχόμενο μη καθόδου στις εκλογές ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης σημείωνε χθες πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, αφήνοντας ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις εκλογές της Κυριακής συγκέντρωσε ποσοστό 0.8%, μένοντας πολύ μακριά από τον όριο του 3% και δεν μπόρεσε να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Το ερώτημα είναι πως θα τοποθετηθούν από εδώ και πέρα οι βουλευτές του κόμματος: Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης, Αριστείδης Φωκάς, (προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων) και ο Κώστας Ζουράρις (ο οποίος είχε διαφωνήσει με τις Πρέσπες, αλλά στήριξε στη συνέχεια την κυβέρνηση).

Στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τα αιτία που οδήγησαν στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα. Τα «φώτα» πέφτουν κυρίως στη στάση που είχε κρατήσει το κόμμα τους μήνες που προηγήθηκαν της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πάντως και αλλά κόμματα που θα ήθελαν μια θέση στη δεξιά «πολυκατοικία» αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας πως «θα ανοίξει τον δρόμο στη νέα γενιά». Την απόφαση να μην λάβουν μέρος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου πήραν οι Έλληνες Ριζοσπάστες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Σάββας Τσιτουρίδης.

Στον αντίποδα εισιτήριο για Βρυξέλλες πήρε η Ελληνική Λύση, που εκλεγεί έναν ευρωβουλευτή. Πάντως ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε πως ο στόχος του είναι οι εθνικές εκλογές, σημειώνοντας «το ζυγίζω αλλά δεν το βλέπω να μένω στο Ευρωκοινοβούλιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v