Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Η Γεννηματά επιχορηγεί τη ΝΔ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ήμουν πάντα στη δημοκρατική παράταξη, τόνισε και άσκησε κριτική στη στρατηγκή που ακολουθεί σήμερα το Κίνημα Αλλαγής.

Βενιζέλος: Η Γεννηματά επιχορηγεί τη ΝΔ

“Έγινε μία επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης” σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη ρήξη με του Σαββάτου, εξαπέλυσε πυρά στην Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως “η επιλογή της είναι μία επιλογή που επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία”.

Όπως είπε η πρόεδρος του κόμματος κήρυξε τη λήξη του προεκλογικού αγώνα λέγοντας η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη και προσέθεσε πως “από το άγχος να μην έχει πρόβλημα και δίλημμα μετά τις εκλογές καταστρέφει το ρόλο της παράταξης”.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι χρειάζεται “ σεβασμός, όχι αγνωμοσύνη”, ενώ τόνισε “δεν ήθελαν την παρουσία μου. Όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά”. Συνέχισε λέγοντας ότι “το επεισόδιο του Σαββάτου προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα”, ενώ στο ερώτημα αν είναι “θύμα κομματικής σκοπιμότητες” είπε πως είναι μία “προσωπική σκοπιμότητα”.

Όσον αφορά στη στρατηγική του κόμματος δήλωσε πως “αντί να μετέχουμε στο στρατόπεδο της νίκης (θυμίζοντας τους αγώνες που έδωσαν τα στελέχη του κόμματος ενάντια στις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος) πάμε και κρατάμε το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ”.

Απαντώντας στα όσα λέγονται πως “συμβολίζει” τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Βενιζέλος θύμισε πως η Φώφη Γεννηματά ήταν αναπληρώτρια υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά. Όσον αφορά στην επιλογή του Γιώργου Καμίνη σημείωσε “αν ήταν να είναι επικεφαλής γιατί κατέβηκε στις ευρωεκλογές. Αν εκλεγόταν ποιος θα ήταν επικεφαλής; ".

Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία επεσήμανε πως “αυτό δεν υπάρχει στον ορίζοντα μου. Εγώ πάντα ήμουνα στη δημοκρατική παράταξη”. Μάλιστα δέχθηκε και άλλα ερωτήματα για τον ρόλο που θα μπορούσε να έχει (όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας) για να απαντήσει πως πρέπει όλοι να αφήσουν ήσυχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει τη σωστή απόφαση για τη δικαιοσύνη.

Κλείνοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε πως “δεν θα κάνω καμία εχθρική ενέργεια για το κόμμα”, ενώ αύριο δεν αναμένεται να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v