Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φ. Γεννηματά: Έρχεται αναμέτρηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

Σε συνέντευξη της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως θα υπάρξει μία μεγάλη αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις, πρόσθεσε.

Φ. Γεννηματά: Έρχεται αναμέτρηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

“Τα κριτήρια της επιλογής είναι καθαρά και καθόλου προσωπικά” σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην απόφαση να μην είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συνέχισε επισημαίνοντας πως “έχουμε κάνει μία στρατηγική επιλογή να απευθυνθούμε σε προοδευτικούς πολίτες, που είναι απογοητευμένοι με το ΣΥΡΙΖΑ” και προσέθεσε πως ένας πρώην πρόεδρος κόμματος δεν σηματοδοτεί την ανανέωση σε ένα φορέα.

Σε συνέντευξη της στο Open η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως “θα υπάρξει μία μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε εμάς και στο ΣΥΡΙΖΑ για τον προοδευτικό χώρο” και σημείωσε πως “πρέπει να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις”. Εξαπέλυσε βέλη στον Αλ. Τσίπρα πως “έγινε ο πολιτικός χορηγός του Κ. Μητσοτάκη”, ενώ επεσήμανε πως “μόνο εμείς μπορούμε να σταθούμε ως αντίβαρο” στη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά στη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου – ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος- τόνισε πως “αν με ρωτάτε τι θα έκανα στη θέση του βεβαίως θα είχα κατέβει με σταυρό”. Για την επόμενη ημέρα σημείωσε πως “ούτε κατά διάνοια δεν επιθυμούμε την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας”, προσθέτοντας παράλληλα πως “θέλουμε το οριστικό τέλος του λαϊκισμού και των συντηρητικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ”.

Στη συνέντευξη της επεσήμανε πως “ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με όλα τα μορφώματα που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση”, ενώ ανέφερε πως “πρέπει να μπει τέλος στο λαϊκισμό και σε όλα τα φασιστοειδή που σήκωσαν κεφάλι μέσα στην απελπισία του ελληνικού λαού”.

Σε ερώτημα για το τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως αυτά τα θέματα “θα τα δούμε μετά τις εκλογές όταν θα έχει μιλήσει ο ελληνικός λαός και δούμε το πόσο μας έχει εμπιστευτεί”. Προσέθεσε μάλιστα πως “δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση προ των εκλογών στα παράθυρα των καναλιών”. Τέλος για το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής είπε πως “δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος. Θα βάλουμε τον πήχη ψηλά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v