Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές Καλογήρου κατά των εισαγγελέων

Η Ένωση Εισαγγελέων κάνει υποδείξεις για το νομοθετικό έργο, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εγκρίθηκαν από την επιτροπή της Βουλής οι ποινικοί κώδικες, χωρίς δυνατότητα προσθήκης τροπολογιών.

Βολές Καλογήρου κατά των εισαγγελέων

Με τα πυρά του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προς την ΄Ενωση Εισαγγελέων -με αφορμή χθεσινή ανακοίνωσή της- και χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης (πλην του Ποταμιού) πέρασαν τελικά από την επιτροπή της Βουλής οι ποινικοί κώδικες.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων ο υπουργός επεσήμανε πως «δεν ξέρω γιατί ήρθε την τελευταία στιγμή. Δεν ξέρω τους συσχετισμούς. Πόσοι είναι κατά ή υπέρ της ανακοίνωσης. Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη του σώματος των εισαγγελέων».

Επεσήμανε μάλιστα πως «η Ένωση δεν μένει σε παρατηρήσεις αλλά κάνει και υποδείξεις για το νομοθετικό έργο καθώς μας καλεί να το αποσύρουμε» και είπε «θυμάμαι πόσο συγκινήθηκε η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος και ζήτησε την αλλαγή του κώδικα όταν συνελήφθη μια καθαρίστρια. Απέναντι σε αυτό πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις. Η Ένωση Εισαγγελέων καταγγέλλει τι; Ότι η κυβέρνηση θέλει να αρχειοθετήσει υποθέσεις;»

Οι ποινικοί κώδικες ψηφίζονται αύριο, ενώ να σημειωθεί πως δεν μπορεί να συμπεριληφθούν τροπολογίες. Επομένως οι όποιες τροπολογίες θα κατατεθούν είτε σήμερα στις κυρώσεις συμβάσεων (μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 14 βουλευτικές τροπολογίες και μένει να διαπιστωθεί πόσες θα γίνουν δεκτές από τους υπουργούς) είτε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v