Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή

Νομοτεχνική βελτίωση για το άρθρο που αφορά στον ορισμό του βιασμού, ανακοίνωσε πως θα φέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή

Χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης -με εξαίρεση το Ποτάμι- συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συνεδριάσεις στη Βουλή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σημείωσε πως θα υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση στην παράγραφο των ποινικών κωδίκων που αφορά στον ορισμό του βιασμού (καθώς η επίμαχη διάταξη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει προβληματισμό).

Ο υπουργός εξαπέλυσε πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας πως επιχειρούν «να εμφανίσουν διαλυμένη τη Βουλή και απονομιμοποιημένη την κυβέρνηση». Παράλληλα έκανε λόγο για μία «έντιμη πράξη» της κυβέρνησης να προαναγγελθεί μία πολιτική δέσμευση σε σχέση με την προκήρυξη των εκλογών.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την κύρωση των ποινικών κωδίκων ξεκίνησε μέσα σε κλίμα έντασης. Η Νέα Δημοκρατία έχει πει πως δεν πρόκειται να δώσει το παρών στις συνεδριάσεις, εξαπολύοντας πυρά στην κυβέρνηση πως επιχειρεί να περάσει ρουσφετολογικές διατάξεις μία «ανάσα» πριν τις κάλπες.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για «αντισυνταγματική διαδικασία». Συνέχισε λέγοντας «έρχονται διατάξεις που περιέχουν σκορπιούς και φίδια» και προσέθεσε «εμείς δεν θα τις νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας».

Μάλιστα σε έντονο ύφος επεσήμανε, «προσβάλλετε τον ελληνικό λαό, είστε πραξικοπηματίες με αυτά που κάνετε». Η φράση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο αργότερα ο προεδρεύων της συνεδρίασης επεσήμανε «τα περί πραξικοπηματιών δεν χωρούν σε αυτή την αίθουσα. Παρακαλώ να συναινέσετε να διαγραφούν από τα πρακτικά».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης, που επεσήμανε πως «δεν με εκπλήσσει η συμπεριφορά του κυρίου Λοβέρδου, αυτά που λένε χαρακτηρίζουν τους ίδιους, το προοδευτικό τους ύφος, την ποιότητα και την αξιοπρέπειά τους».

Για μία «μεθόδευση της κυβέρνησης για να περάσουν όπως όπως σοβαρά νομοθετήματα» έκανε λόγο ο Μανώλης Συντυχάκης, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v