Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγώνουν οι 32 μετατάξεις στη Βουλή

Το πάγωμα 32 μετατάξεων που επρόκειτο να γίνουν στη Βουλή ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσά τους και η μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Παγώνουν οι 32 μετατάξεις στη Βουλή

Παγώνουν οι μετατάξεις στη Βουλή μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για 32 μετατάξεις για τις οποίες δεν έχει βγει ΦΕΚ και δεν έχουν αναλάβει οι υπάλληλοι καθήκοντα.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως αυτό δείχνει την ευαισθησία για το θέμα και πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία επιλεκτική αντιμετώπιση. Συνέχισε λέγοντας πως η διαδικασία των μετατάξεων είναι νόμιμη και «δεν υποκρύπτει καμία διάθεση Συριζαϊκού τσουνάμι». Ωστόσο μετά από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Βούτσης για τις μετατάξεις “η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν με ευρεία πλειοψηφία αποφασίσαμε να ισχύσει στην Βουλή ότι εφαρμόζεται και στο υπόλοιπο δημόσιο. Δηλαδή το σύστημα της κινητικότητας”.

Παράλληλα επεσήμανε πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονταν στην Βουλή ως αποσπασμένοι ακόμα και πριν από το 2015. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η πρώην σύζυγός του που όπως ανέφερε είναι αποσπασμένη στο Κοινοβούλιο από το 2007.

Μεταξύ των μετατάξεων που παγώνουν είναι και της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα και με την επίκληση λόγων ατομικής ευαισθησίας υπέβαλαν την παραίτησή τους από το Ίδρυμα της Βουλής, οι κόρες της Β. Τσακανίκα -διευθύντριας του γραμματέα της Βουλής- και της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών, αποφασίστηκε από κοινού με τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί στις σχετικές δηλώσεις ο Ν. Βούτσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v