Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αυλαία» με αντιδράσεις σήμερα στη Βουλή

Νέα παρέμβαση του Νίκου Βούτση για το θέμα των μετατάξεων, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει καταιγιστικά πυρά για φωτογραφικές διατάξεις. Ψηφίζεται σήμερα η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

«Αυλαία» με αντιδράσεις σήμερα στη Βουλή

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέχιση των κοινοβουλευτικών εργασιών αλλά και για τις μετατάξεις. Η Ολομέλεια συνεδριάζει σήμερα για τελευταία φορά πριν τις εκλογές και μεταξύ άλλων θα ψηφιστεί η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

Με τα «φώτα» της πολιτικής αντιπαράθεσης να πέφτουν στο θέμα των μετατάξεων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημείωσε πως δεν αισθάνεται «ίχνος ενοχής και ευθύνης», καθώς δεν μπορεί «να είμαστε απολογούμενοι γιατί κρατήσαμε ένα προηγούμενο καθεστώς. Δεν με ενδιαφέρει ένας συμψηφισμός».

Αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας στη Βουλή υπογράμμισε πως οι φάκελοι άρχισαν να φτιάχνονται από το τέλος Φεβρουαρίου, λέγοντας πως «προσωπικά σας λέω και δεσμεύομαι, δεν είχα ιδέα ποιοι θα συμπεριλαμβάνονταν σε αυτή τη διαδικασία».

Ο Νίκος Βούτσης προσέθεσε πως δεν πρόκειται για «εντολή της τελευταίας στιγμής», αναφέροντας πως «ο θόρυβος πήρε και πολιτικά χαρακτηριστικά». Κατά την τοποθέτησή του σημείωσε πως «δεν θα δώσουμε λίστες, σέβομαι τη Δημοκρατία, τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους». Συνέχισε λέγοντας πως η επιτροπή Κανονισμού και με απόφαση της Ολομέλειας που ελήφθη με ευρύτατη συναίνεση (λέγοντας πως είχαν ψηφίσει υπέρ η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες), αποφάσισε τον Φεβρουάριο να μπει η Βουλή στην κινητικότητα.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, επεσήμανε πως «κατά τη διάρκεια της θητείας μας δεν προσελήφθη κανένας μόνιμος υπάλληλος», ενώ αναφέρθηκε στις καθαρίστριες που απασχολούνται με συμβάσεις πλέον και όχι μέσω εργολάβων.

Η Νέα Δημοκρατία απέχει από τις συνεδριάσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ρουσφετολογικές διατάξεις. Παράλληλα η Πειραιώς επισημαίνει πως τον Μάιο είχε καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να την ψηφίσει.

«'Ολα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή είναι έξω από το Σύνταγμα» υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας πως «δεν νομιμοποιούμε αυτό το όργιο πελατειακών σχέσεων που δεν έχει προηγούμενο». Παράλληλα αναφέρθηκε στην ψήφιση των ποινικών κωδίκων (που έγινε χθες) λέγοντας πως «έγινε με έναν τρόπο βάρβαρο και υπό την πίεση της κοινωνίας αναγκάστηκε ο υπουργός να κάνει βελτίωση που δεν δικαιούται και τη βάφτισε νομοτεχνική βελτίωση».

«Η λειτουργία της Βουλής είναι νόμιμη και εντός των συνταγματικών πλαισίων» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, εξαπολύοντας βέλη σε όσους «κρύβονται γιατί έχουν ένα άλλο πρόγραμμα, με τη σφραγίδα του ΔΝΤ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v