Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΣΥ στην τελευταία συνεδρίαση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Απόλυτα νόμιμη η λειτουργία της Βουλής, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλή: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΣΥ στην τελευταία συνεδρίαση
Με “κόντρες” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν από τις εκλογές. Η συνέχιση των κοινοβουλευτικών εργασιών έδωσε αφορμή για ένα λεκτικό “μπρα ντε φερ” μεταξύ του κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

“Όσα γίνονται από τη σημερινή κυβέρνηση είναι έξω από το Σύνταγμα. ‘Εμείς δεν νομιμοποιούμε αυτή τη διαδικασία ” είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει υιοθετήσει αντισυνταγματικές πρακτικές. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο θέμα των μετατάξεων, μιλώντας για "πρωτοφανή διαδικασία πλιάτσικου και πελατειακών σχέσεων".

Παράλληλα “επεκτάθηκε” και στην τροπολογία για το αφορολόγητο, επισημαίνοντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία αλλά η κυβέρνηση δεν την είχε ψηφίσει. “Ο λαός ξέρει τι προτείναμε εμείς και τι προτείνετε εσείς, για ψηφοθηρικούς λόγους και με διαδικασίες που είναι έξω από τα όρια του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής πρακτικής» σημείωσε, κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Μαντάς, που απάντησε στα βέλη του Ανδρέου Λοβέρδος, σημειώνοντας πως “η λειτουργία της Βουλής είναι απόλυτα νόμιμη και εντός των συνταγματικών πλαισίων”.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε και στην τροπολογία για το αφορολόγητο- που ψηφίζεται σήμερα – επισημαίνοντας πως “φέρνουμε μια θετική διάταξη και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μείνουν για να κάνουμε μια πραγματική πολιτική αντιπαράθεση”. Παράλληλα άσκησε κριτική σε όσους “κρύβονται γιατί έχουν ένα άλλο πρόγραμμα με τη σφραγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v