Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στ. Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος

«Μασκαραλίκια στη δική μου ζωή δεν χωράνε» υπογράμμισε, ανακοινώνοντας πως το Ποτάμι δεν θα κατέβει στις εκλογές και ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με κανένα άλλο κόμμα.

Στ. Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος

«Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος αλλά υπερήφανος για το Ποτάμι και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε, θα ανθίσει ξανά» σημείωσε στην τελευταία ομιλία του στην Ολομέλεια ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μασκαραλίκια στη δική μου ζωή δεν χωράνε» υπογράμμισε, ανακοινώνοντας πως το Ποτάμι δεν θα κατέβει στις εκλογές και ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με κανένα άλλο κόμμα. «Η μεταπήδηση σε άλλη κομματική βάρκα ή μάλλον μαούνα, στο δικό μου αξιακό σύστημα, ισοδυναμεί με προδοσία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από το βήμα της Βουλής έκανε έναν πολιτικό απολογισμό, λέγοντας «δεν τακιμιάσαμε με συντεχνίες και συμφέροντα» και μιλώντας για μία «ποταμίσια» πολιτική ηθική. Παράλληλα αναφέρθηκε στην απόφαση του Ποταμιού να μείνει και να ψηφίσει τους ποινικούς κώδικες, σημειώνοντας πως «είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Οι κώδικες είναι ένα βήμα εθνικό και αναγκαίο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, επισημαίνοντας πως στην αίθουσα ήταν μόνο ένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (σημείωση: αναφέρεται στον Λεωνίδα Γρηγοράκο). Και σχολίασε: «Μη μας πιάσουν σε καμία φωτογραφία να χειροκροτούμε τον αποδιοπομπαίο της αρχηγού. Τι ντροπή...».

Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων ετών, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος μας αντίπαλος, όταν εμφανίστηκε με όλες τις ακραίες δυνάμεις των αγανακτισμένων εθνικολαϊκιστών» και συνέχισε λέγοντας πως «παρά την πίεσή μας πότε από το αριστερό και πότε από το δεξιό καθεστώς δεν μασήσαμε τα λόγια μας, δεν δειλιάσαμε, δεν υποχωρήσαμε». Επεσήμανε πως «ξέραμε τη συνταγή πως ο κόσμος θέλει άσπρο-μαύρο αλλά δεν την ακολουθήσαμε», ενώ υπογράμμισε ότι «οι μειοψηφίες είναι αυτές που δίνουν τη σπίθα για να αλλάξει ο κόσμος. Θα μου πείτε, αλλάξατε τον κόσμο; Όχι. Αλλά αποδείξαμε ότι γίνεται ένα κίνημα μη επαγγελματιών της πολιτικής να το επιλέξουν οι πολίτες σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v