Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής για τα ψηφοδέλτια

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων προκαλεί αναταράξεις. Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Τα μηνύματα της Φώφης Γεννηματά.

Αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής για τα ψηφοδέλτια

Προσκλητήριο ... επαναπατρισμού σε προοδευτικούς ψηφοφόρους θα απευθύνει εκ νέου σήμερα η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Παραλληλα θα δοθεί επισήμως η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοδελτίων, με στόχο να κλείσει ο κύκλος εσωστρέφειας που δημιουργεί η ονοματολογία.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη μετά το διαζύγιο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ιδιαίτερη σημασία έχει το πως θα τοποθετηθούν κορυφαία στελέχη για το θέμα αλλά και που θα βάλουν τον πήχη για την επόμενη ημέρα (κυρίως για το αν θα μιλήσουν για διψήφιο ποσοστό).

Η Φώφη Γεννηµατά στην οµιλία της θα απευθύνει προσκλητήριο ενότητας όλων των προοδευτικών δυνάµεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στο διακύβευµα των εκλογών και την ανάγκη διασφάλισης ισχυρής εντολής για το Κίνημα Αλλαγής.

Στόχος είναι να καταστήσει ορατές τις διάφορες τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, καλώντας τους πολίτες να μην «εγκλωβιστούν» σε ένα σκηνικό πολιτικού διπολισμού. Παράλληλα αναμένεται να σκιαγραφήσει μια πιο σαφή εικόνα του «ρόλου» του Κινήματος Αλλαγής την επόμενη ημέρα.

Χθες είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά σε συνέδριο για τις ξένες επενδύσεις, όπου έκανε αναφορά στην αναγκαία εθνική συνεννόηση. Μάλιστα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στον εκλογικό νόμο με ένα δίκαιο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του κόμματος επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι. Τα περισσότερα στελέχη αναγνωρίζουν ότι η κλιμάκωση της εσωστρέφειας μια ανάσα πριν τις εκλογές δεν βοηθά. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως επικρατεί απόλυτη ηρεμία και δεν ανοίγουν νέα θέματα που πυροδοτούν εσωτερικές συζητήσεις.

Για παράδειγμα στο ... μέτωπο των ψηφοδελτίων τέλος μπήκε στα σενάρια υποψηφιότητας του Γιάννη Σγούρου, ο οποίος μάλιστα έστειλε επιστολή στη Φώφη Γεννηματά. Όπως σημειώνει είχε προτείνει την τοποθέτησή του σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και επισημαίνει πως «διαβλέποντας πλέον μετά την πάροδο αρκετών ημερών την δυσκολία της τελικής σας απόφασης, θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση της επιλογής, εκφράζοντας την επιθυμία να μην είμαι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές».

Μέχρι χθες υπήρχαν εκκρεμότητες σε κάποιες περιοχές της χώρας, όπου δεν είχαν κλειδώσει όλες οι υποψηφιότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών των περιοχών ήταν ο Πειραιάς, η Λευκάδα, η Αρτα και η Χαλκιδική. Οσον αφορά στη Βάνα Μπάρμπα θα είναι τελικά υποψήφια στα Ιωάννινα.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει ανακοινωθεί πως θα είναι επικεφαλής ο Γιώργος Καμίνης. Στη δεύτερη θέση αναμένεται να είναι ο προερχόμενος από την Ανανεωτική Αριστερά Θεόδωρος Μαργαρίτης.

Πηγές του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν πως στο δρόμο προς την κάλπη θα συνεχιστεί η επιστράτευση στελεχών µε πείρα. Μετά τον Νίκο Χριστοδουλάκη που ανέλαβε καθήκοντα συντονιστή του Τοµέα Οικονοµικών και Ανάπτυξης, στη µάχη µπαίνει και ο επίσης πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυµίου, ο οποίος αναλαµβάνει επικεφαλής του Τοµέα Εξωτερικής Πολιτικής και Αµυνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v