Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η «ατζέντα» του Κινήματος Αλλαγής στον δρόμο προς την κάλπη

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε η Φώφη Γεννηματά στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής στα ψηφοδέλτια.

Η «ατζέντα» του Κινήματος Αλλαγής στον δρόμο προς την κάλπη

Μια «καθαρή εντολή» επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής στις κάλπες του Ιουλίου, με στόχο «να αποτρέψει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ». Στη στρατηγική του κόμματος λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση αναφέρθηκε χθες η Φώφη Γεννηματά, ξεδιπλώνοντας τους βασικούς άξονες του σχεδίου του κόμματος για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος.

Κατά την τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή, η Φώφη Γεννηματά έδωσε το στίγμα του κόμματος για την επόμενη ημέρα και αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται για το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών. 

«Αυτόνομη πορεία, ανεξάρτητη γραμμή, κανένας συμβιβασμός», είπε χαρακτηριστικά. Για να σημειώσει ωστόσο πως «θα συμβάλουμε θετικά» σε κρίσιμα εθνικά θέματα όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η συνταγματική αναθεώρηση κ.α.

Άνοιγμα γίνεται τόσο στους «απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς πολίτες» όσο και σε εκείνους που «στις ευρωεκλογές στράφηκαν προς τη ΝΔ με μοναδικό κριτήριο να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα».

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε βέλη σε όσους  το προηγούμενο διάστημα έλεγαν πως τα «έχει βρει με τον Κ. Μητσοτάκη» ή ότι το Κίνημα Αλλαγής θα «γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ». Σε πολλά σημεία της ομιλίας της αναφέρθηκε στην αυτόνομη πορεία του κόμματος και στην ανάγκη ενός «προοδευτικού μοντέλου διακυβέρνησης».

Έντονη κριτική άσκησε στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας «ακύρωσε την ελπίδα σας, εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας». Την ίδια στιγμή, σημείωσε πως «δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς».

Στην τελευταία στροφή πριν τις κάλπες, το βάρος θα πέσει κυρίως στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και λιγότερο σε ανοιχτές συγκεντρώσεις. Σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα βρεθεί στο Μενίδι και θα έχει συνάντηση με φορείς της περιοχής. 

Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος παραμένει ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος αναμένεται να είναι στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Όπως έχει ανακοινωθεί στην πρώτη θέση θα είναι ο Γιώργος Καμίνης, ενώ στη δεύτερη θέση αναμένεται να είναι ο Θεόδωρος Μαργαρίτης από την Ανανεωτική Αριστερά. 

Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα ονόματα υποψηφίων, με τις εκκρεμότητες να κλείνουν σταδιακά. Στην Αρτα θα είναι υποψήφιος ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, που σηματοδοτεί και τη διεύρυνση του Κινήματος. Στα Ιωάννινα θα κατέβει η Βάνα Μπάρμπα. 

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής, έμφαση δίνεται σε θέματα που άπτονται της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, το «σχέδιο Ελλάδα» περιλαμβάνει μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, παρεμβάσεις για να δημιουργηθούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, δράσεις για  να περιοριστούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και να αντιμετωπιστεί η μαύρη εργασία.

Μεταξύ άλλων προτείνεται: μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους που ξεκινούν επαγγελματική δραστηριότητα, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v