Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Αξιολογείται η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο  βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου  έχει ως θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την αξιολόγηση της κατάστασης και τον συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Αντικείμενο, φυσικά, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας είχε διαψεύσει με ανακοίνωσή του δημοσιεύματα ιστοσελίδων, που έκαναν λόγο για έκτακτη μετακίνηση στρατυμάτων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το υπουργείο πρόσθεσε πως όποιες μετακινήσεις είχαν πραγματοποιηθεί είχαν σχέση με την άσκηση «Καταιγίς 2019» που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να αξιολογήσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει ξεκινήσει γεώτρηση με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά του νησιού.  Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Πρόδρομος Προδρόμου είχε αναφέρει πως «παρακολουθούμε εδώ και αρκετές ημέρες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες. Αυτές τις ημέρες υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά υλικού και εξοπλισμού σχετικού με γεώτρηση. Δεν είμαστε όμως σε θέση να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v