Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ εγγύηση για ομαλότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε το debate, υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλγαής. Βλέπει πεδίο συνεννόησης σε θέματα όπως ο εκλογικός νόμος, η συνταγματική αναθεώρηση και οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ εγγύηση για ομαλότητα

Στην επόμενη ημέρα των εκλογών αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως “ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες”. Σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha αναφέρθηκε στη στάση που θα ακολουθήσει μετά τις 7 Ιουλίου, ενώ στο θέμα της “επικαιρότητας” που είναι η ακύρωση του debate εξαπέλυσε βέλη στον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δέχθηκε ερωτήματα για το τι πράξει μετά την εκλογική αναμέτρηση, λέγοντας πως “εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι η χώρα δεν θα πάει στα βράχια”. Μάλιστα αναφέρθηκε στα θέματα που μπορεί να υπάρξει συνεννόηση όπως είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση, ο εκλογικός νόμος και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Ειδικότερα επεσήμανε πως η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι “εγγύηση για ομαλότητα και σταθερότητα και αντίβαρο στη συντήρηση και στο λαϊκισμό”. Συνέχισε επισημαίνοντας “σκεφτείτε να έχουμε μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, που να αμφισβητεί το κοινωνικό κράτος, τα εργασιακά δικαιώματα κ.α.” και από την άλλη πλευρά “να έχουμε μία ανεύθυνη αντιπολίτευση με το Ρουβίκωνα παρά πόδα”. Παράλληλα προσέθεσε πως “ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση”, λέγοντας πως το Κίνημα Αλλαγής δουλεύει για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Στο θέμα του debate η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε βέλη στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως “έχει μεγάλο θράσος” , ενώ χαρακτήρισε προσχηματική τη συζήτηση που έγινε για αλλαγή της αρχικής ημερομηνίας της 1η Ιουλίου. Συνέχισε την κριτική λέγοντας “ο κύριος Τσίπρας δεν ήθελε το debate”, τονίζοντας παράλληλα πως “ο κύριος Μητσοτάκης θα ήθελε να τελειώσουν οι εκλογές το δυνατόν συντομότερο χωρίς να συζητήσουμε για τίποτα”.

Τέλος αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, λέγοντας πως δεν πρέπει να γίνουν άλλες παραχωρήσεις και εξαπέλυσε βέλη στον Αλ. Τσίπρα πως δεν επεδίωξε τη συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς φέρνοντας ως παράδειγμα το “σκοπιανό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v