Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα

Τα σημεία που μπορεί να υπάρξει συναίνεση και οι “κόκκινες γραμμές”. Στην “προοδευτική ταυτότητα” των πολιτών απευθύνεται η Φώφη Γεννηματά.

Γεννηματά: Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα

Με τη φράση “είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα” η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την ψήφο των πολιτών, περιγράφοντας τη στάση του κόμματος την επομένη των εκλογών. Όπως είπε “δεν θα μπούμε σε μία κυβέρνηση ως συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί” , προσέθεσε ωστόσο πως σε μια σειρά θεμάτων μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

Το πρώτο από αυτά είναι ο εκλογικός νόμος. “Αν δεν υπάρξει στην επόμενη Βουλή πλειοψηφία 200 βουλευτών δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική” σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Συνέχισε λέγοντας πως μπορεί να υπάρξει συναίνεση στη Συνταγματική Αναθεώρηση αλλά και στην προσπάθεια να αλλάξουν δύο δεσμεύσεις του Αλ. Τσίπρα. Οι δεσμεύσεις αυτές αφορούν στο ύψος των πλεονασμάτων και στο υπερταμείο.

Σε συνέντευξη της στον Ant1 η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και τα θέματα που όπως είπε “δεν θα ανεχθεί το Κίνημα Αλλαγής”. Χαρακτηριστικά σημείωσε “δεν θα ανεχτούμε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Δεν θα ανεχτούμε να συνεχίσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη λογική της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν θα ανεχτούμε ο κατώτερος μισθός να ορίζεται από τους υπουργούς. Δεν θα ανεχτούμε να παίρνουν τρία δισεκατομμύρια από τους συνταξιούχους”.

Αναφερόμενη στο διακύβευμα των εκλογών σημείωσε πως “αρκετά με τις θυσίες πρέπει οι πολίτες να δουν αποτελέσματα. Και αποτελέσματα δεν είδαν. Με τον Αλ. Τσίπρα είδαν να ακυρώνονται οι προσδοκίες τους και πρέπει να τον ακυρώσουν με την ψήφο τους”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθύνθηκε στην “προοδευτική ταυτότητα” των πολιτών, κάνοντας λόγο για “την παλιά δεξιά του Κ. Μητσοτάκη και τη νέα δεξιά του Αλ. Τσίπρα”. Συνέχισε επισημαίνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στις δεξιές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο και αδιανόητο το ότι έφυγε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σύνοδο Κορυφής, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία ιδιαίτερη κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της Ευρώπης. Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη στον Πρωθυπουργό για το ότι δεν έγινε το debate, λέγοντας πως φάνηκε ποιος δεν το ήθελε και το υπονόμευσε.

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως “το μόνο που μπορεί να κάνει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός είναι να φροντίσει να μη ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα”. Μίλησε για παραχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων αλλά και σε όσα είχε πει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,αναφέροντας πως "είναι ένα ακόμα μυστικό του τους ενώνει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v