Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Πρώτη προτεραιότητα η μείωση των φόρων

Μεγάλες οι βόμβες με τα αναμμένα φιτίλια, τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών. Έμφαση στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Θα επιστρέψουμε δριμύτεροι, υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σταϊκούρας: Πρώτη προτεραιότητα η μείωση των φόρων

Δίνοντας το σύνθημα ότι θα πρέπει να εξοστρακίσουμε τη λογική της καμένης γης, ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής πως δεν θα μηδενίσει το έργο των προκατόχων του, αλλά το νέο οικονομικό επιτελείο θα κρατήσει τα όποια θετικά και θα οικοδομήσει πάνω σε αυτά, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις.

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά, οι βόμβες με αναμμένα τα φιτίλια είναι μεγάλες, σημείωσε, τονίζοντας ότι κεντρική επιδίωξη της νέας κυβέρνησης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για υγιή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, με υγιή δημοσιονομική πορεία και τραπεζικό τομέα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του οικονομικού επιτελείου τη μείωση των φόρων, την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί έντιμα και σκληρά για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη στοn Χρήστο Σταϊκούρα, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή τύχη στο νέο οικονομικό επιτελείο, τονίζοντας ότι η απερχόμενη κυβέρνηση αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη, με απομείωση του χρέους, καθαρό διάδρομο χαμηλών χρηματοδοτικών αναγκών για τα επόμενα 15 χρόνια, μαξιλάρι ταμειακών διαθεσίμων και οικονομία με ανάπτυξη.

Σε μια πολιτική τοποθέτηση, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι είναι πολύ περήφανος «για το κόμμα μας, που άρχισε από το 3% και έφτασε τώρα στο 31,5%», προσθέτοντας με νόημα, «έχουμε δώσει υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε δριμύτεροι».

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε έναν προς έναν τους στενούς του συνεργάτες, τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γ. Χουλιαράκη, την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, τη Γ.Γ. του υπουργείου Έλενα Παπαδοπούλου, τον διευθυντή του γραφείου του Σπ. Παπακωνσταντίνου αλλά και το δίδυμο Δημήτρη Παπαγιαννάκου και Δημήτρη Λιάκου, για τους οποίους, όπως είπε, «χωρίς αυτούς τους δύο δεν θα είχαμε φτάσει ούτε στα μισά της διαπραγμάτευσης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v