Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Συναίνεση και στην εκλογή των αντιπροέδρων

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους. Το Σάββατο το απόγευμα ξεκινάνε οι προγραμματικές δηλώσεις και τη Δευτέρα το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης. Ρεκόρ για τον Νικήτα Κακλαμάνη, που συγκέντρωσε 290 ψήφους.

Βουλή: Συναίνεση και στην εκλογή των αντιπροέδρων

Σε κλίμα ευρύτερων συναινέσεων αλλά και με διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα πρόσωπα ολοκληρώθηκε η εκλογή νέου προεδρείου στη Βουλή. «Ρεκόρ» σε επίπεδο αντιπροέδρων για τον Νικήτα Κακλαμάνη, με 290 “ναι” και πέντε μόνο “παρών” (συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές).

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Χαράλαμπος Αθανασίου πήρε 212 θετικές ψήφους και 83 “παρών” (με τη συγκεκριμένη επιλογή είχε διαφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) και ο Αθανάσιος Μπούρας 273 θετικές ψήφους και 13 “παρών”. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε ο Δημήτρης Βίτσας με 282 “ναι” και 13 “παρών”.

Επίσης αντιπρόεδροι εκλέχτηκαν από το Κίνημα Αλλαγής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 214 θετικές ψήφους και 81 “παρών”, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης με 273 θετικές ψήφους και 22 “παρών”, από την Ελληνική Λύση ο Απόστολος Αβδελάς με 180 θετικές ψήφους και 114 “παρών” και από το ΜέΡΑ 25 η Σοφία Σακοράφα με 243 θετικές ψήφους και 52 “παρών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v