Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Παπανδρέου: Η γενικόλογη αναφορά στην ανάπτυξη δεν πείθει

Αναφερόμενος στα πρώτα χρόνια του μνημονίου επεσήμανε πως "ήταν εύκολο, πολύ εύκολο να κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ και ως εξιλαστήριο θύμα να πληρώσει τα σπασμένα. Να λεηλατηθεί ψηφοθηρικά".

Γ. Παπανδρέου: Η γενικόλογη αναφορά στην ανάπτυξη δεν πείθει

Με πυρά κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με αναφορές στην περίοδο που είχε κυβερνήσει τη χώρα ήταν η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα αναφέρθηκε και στη φράση «λεφτά υπάρχουν», σημειώνοντας πως «όταν είχα πει λεφτά υπάρχουν το έδειξα και το απέδειξα, χάλασα την πιάτσα αλλά εμείς θα χαλάμε την πιάτσα για το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στα πρώτα χρόνια του μνημονίου επεσήμανε πως “ήταν εύκολο, πολύ εύκολο να κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ και ως εξιλαστήριο θύμα να πληρώσει τα σπασμένα. Να λεηλατηθεί ψηφοθηρικά. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκρύψουν τα πραγματικά και βαθύτερα προβλήματα της χώρας».

Συνέχισε λέγοντας πως “η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, την οποία επανέφερε χθες η Φώφη Γεννηματά, για διερεύνηση όλων αιτιών που οδήγησαν στην πρωτόγνωρη κρίση, από τις αρχές του 2000, αποτελεί ένα καλό πρώτο βήμα για την κατάκτηση της αναγκαίας εθνικής αυτογνωσίας”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός για τις φοροαπαλλαγές, λέγοντας “ευπρόσδεκτες. Όμως δεν μας είπατε από που θα βρείτε τους πόρους. Η γενικόλογη αναφορά στην ανάπτυξη δεν πείθει. Γιατί αν δεν φτιάξουμε κράτος, ανάπτυξη δεν θα υπάρξει - ή θα είναι στρεβλή και επιζήμια, άνιση και άδικη, για το κοινωνικό σύνολο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v