Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Η ρήξη θα γίνει και θα πάρουμε το μέρος των πολλών

Διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες περιουσίες ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Προτείνει μηδενικό ΕΝΦΙΑ για χαμηλά εισοδήματα. Υπάρχει ένα μνημονιακό τόξο που υπακούει σε ό,τι ζητήσουν οι δανειστές.

Βαρουφάκης: Η ρήξη θα γίνει και θα πάρουμε το μέρος των πολλών

«Εμείς θα είμαστε εδώ γιατί η ρήξη θα γίνει. Και όταν θα γίνει η ρήξη θα πάρουμε το μέρος των πολλών» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Βαρουφάκης. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση μίλησε για μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που καθιστά άπιαστους τους στόχους και δημιουργεί “ένα κινούμενο στόχο που κινείται”

Από το βήμα της Βουλής έθεσε το ερώτημα “θα κάνετε ρήξη με τους δανειστές ή με τον ελληνικό λαό”. Συνέχισε λέγοντας πως “αφήνω το ερώτημα να αιωρείται. Ξέρουμε την απάντηση”, λέγοντας πως το ίδιο είχαν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ . Μίλησε για ένα “μνημονιακό τόξο” που λέει : νυν υπέρ πάντων το “ναι” στους δανειστές.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα είπε πως διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις μεγάλες περιουσίες. Συνέχισε μιλώντας για μηδενικό ΕΝΦΙΑ σε όσους δεν έχουν χαμηλά εισοδήματα και για αύξηση του στις μεγάλες περιουσίες.

Όσον αφορά στον φόρο επιχειρήσεων ο Γ. Βαρουφάκης είπε πως πρέπει να πέσει για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ αν έπρεπε να γίνει κάτι για τις μεγάλες θα μπορούσε να μειωθεί η προκαταβολή φόρου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v