Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η «γραμμή» του Κινήματος Αλλαγής στη νέα Βουλή

Οι προτεραιότητες της Φώφης Γεννηματά και το μήνυμα για το... μπούλινγκ. Τι λέει για το κυβερνητικό πακέτο και το υπερταμείο.

Η «γραμμή» του Κινήματος Αλλαγής στη νέα Βουλή

«Λευκή επιταγή δεν θα δοθεί» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας «θα ασκήσουμε αντιπολίτευση μαχητική, προγραμματική και υπεύθυνη».

Σε υψηλούς τόνους σημείωσε πως «αρκετά με τα μπούλινγκ στο κόμμα και στα στελέχη από τα κατευθυνόμενα κέντρα και τους εγκάθετους που κατασυκοφαντούν τις θέσεις μας», ενώ απευθυνόμενη στον Κ. Μητσοτάκη είπε «να βγάλετε από την πρίζα την γνωστή μονταζιέρα του Μαξίμου. Λειτουργεί και επί των ημερών σας από τις πρώτες ημέρες».

Από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων που όπως είπε θα «υπερασπιστεί με πάθος» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κοινωνικό κράτος, στα εργασιακά, στις ίσες ευκαιρίες. Επεσήμανε την ανάγκη να σπάσει το «απόστημα» του πελατειακού κράτους, ενώ έθεσε μια σειρά θεμάτων προς την κυβέρνηση.

Ειδικότερα η Φώφη Γεννηματά έθεσε προς τη «γαλάζια» πτέρυγα το ερώτημα «ποιο είναι το σχέδιο σας ότι οι μειώσεις φόρων οδηγούν σε επενδύσεις;» . Συνέχισε λέγοντας «υπάρχει ο αναγκαίος χώρος για να εφαρμοστούν οι εξαγγελίες σας ή θα έχουμε το επόμενο διάστημα νέες περικοπές;». Συνέχισε τα πυρά λέγοντας «προχωράτε χωρίς πειστική πρόταση για το πως θα πυροδοτήσετε την πολυπόθητη ανάπτυξη» και θύμισε το «παράδειγμα» του 2006 όταν «η Νέα Δημοκρατία ελάττωσε τη φορολογία αλλά ανάπτυξη δεν εμφανίστηκε».

Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αφορούσε στο υπερταμείο. «Τι θα κάνετε; Θα το διατηρήσετε ως δική σας συμμόρφωση στους δανειστές ή θα το αλλάξετε;». Επαναλαμβάνοντας πως στόχος είναι να μετατραπεί σε ένα ταμείο εθνικής περιουσίας.

Τέλος αναφέρθηκε και στη ΔΕΗ σημειώνοντας πως «δεν ακούσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση της».

Σημειώνοντας παράλληλα πως «κανένα σχέδιο δεν ακούσαμε και για τον πρωτογενή τομέα και τον αγροτικό κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v