Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορονομοσχέδιο: Πράσινο φως για το κατεπείγον από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Με κατεπείγουσα διαδικασία η συζήτηση στην Επιτροπή επί του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις. Αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια.

Φορονομοσχέδιο: Πράσινο φως για το κατεπείγον από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Ξεκίνησε στην επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πρώτου «γαλάζιου» νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει φορολογικές ρυθμίσεις. Μέχρι τις 8 Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί: το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος (σήμερα ξεκινά η συζήτηση στην επιτροπή) και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών (θα κατατεθεί πιθανότατα την Τετάρτη).

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί με κατεπείγουσα διαδικασία, καθώς είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ και να υπάρξουν οι βελτιώσεις στις 120 δόσεις.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε πως «θα θέλαμε λίγο παραπάνω χρόνο» αλλά «δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για το κατεπείγον». Ο Κώστας Σκανδαλίδης από το Κίνημα Αλλαγής επεσήμανε «είναι προφανής ο λόγος της διαδικασίας, αλλά μη σας γίνει συνήθεια». Και η Ελληνική Λύση συμφώνησε με τη διαδικασία.

Στον αντίποδα, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος επεσήμανε πως δεν συμφωνεί με τo κατεπείγον, προσθέτοντας «ξεκινάμε το πρώτο νομοσχέδιο όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις». Διαφώνησε με τη διαδικασία και ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v