Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά Τσακαλώτου σε Στουρνάρα

Ψηφίζει τις διατάξεις για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι αλλαγές πρότεινε ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Πυρά Τσακαλώτου σε Στουρνάρα

Με νέα «βέλη» στον Γ. Στουρνάρα ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όσον αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει τις διατάξεις, ωστόσο εκφράζει την αντίθεσή της στη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο τέως υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στον κεντρικό τραπεζίτη, λέγοντας πως πριν τις εκλογές έβγαινε κάθε μέρα και έκανε αναφορά στα προβλήματα καθώς και στο ότι η τότε κυβέρνηση δαπανούσε χρήματα. Ωστόσο τώρα δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μία φορά.

Συνέχισε λέγοντας «θα μου πείτε, η TτE είναι ανεξάρτητη αρχή. Τέτοια ανεξαρτησία έχουμε να δούμε από τότε που ο Ιζνογκούντ ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Όσον αφορά στην αποψινή ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση:

-Είναι υπέρ του άρθρου 1 για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά θα προτιμούσε να είναι διαφορετικά άρθρα για να καταψηφίσει τη μείωση στις μεγάλες περιουσίες

-Ψηφίζει και τις 120 δόσεις, ωστόσο όπως σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «αυτό το νομοσχέδιο είναι “much ado about nothing».

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως η μείωσή του στις περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ «κοστίζει» 70 εκατομμύρια. Και είπε πως τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε σε άλλη μείωση στις μεσαίες τάξεις ή σε άλλες πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία νοσοκομείων ή κέντρων υγείας, ανάλογο με «τη δοσολογία ανάμεσα στη μείωση φόρων και το κοινωνικό κράτος».

Συνέχισε λέγοντας πως στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν οι ρεαλιστές αλλά και οι true believers που έχουν δαγκώσει τη λαμαρίνα του νεοφιλελευθερισμού και νομίζουν ότι πραγματικά με μείωση των φόρων θα έχουμε αμέσως ανάπτυξη. Απευθυνόμενος στον Χ. Σταϊκούρα είπε «σας εξαιρώ από τους true believers, δεν ξέρω αν σας κάνω ζημιά στο εσωτερικό της Ν.Δ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v