Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πυρά» από Βασιλική Θάνου στην επιτροπή της Βουλής

«Αντίκειται στο Σύνταγμα και προσβάλλει την αντικειμενικότητα , την ανεξαρτησία και την συνέχεια της Αρχής», υποστηρίζει, σχολιάζοντας τη διάταξη που την οδηγεί εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Πυρά» από Βασιλική Θάνου στην επιτροπή της Βουλής

«Η διάταξη αυτή είναι άκρως φωτογραφική. Πιο φωτογραφική δεν θα μπορούσε να γίνει». Αυτή ήταν η ενδεικτική αναφορά της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου για τη διάταξη του νομοσχεδίου που βάζει ασυμβίβαστα για τις θέσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης.

Κατά την τοποθέτηση της επεσήμανε πως πρέπει να αποσυρθεί η διάταξη ή να προβλεφθεί μεταβατική διάταξη. Οπως είπε «δεν είναι ούτε νομικά, ούτε λογικά βάσιμο να επικαλείται ότι η ιδιότητα ενός προσώπου που παρείχε επιστημονικές υπηρεσίες δίνει την ταμπέλα του κομματικού προσώπου».

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής η Β. Θάνου μίλησε για μια διάταξη που «αντίκειται στο Σύνταγμα και προσβάλλει την αντικειμενικότητα , την ανεξαρτησία και την συνέχεια της Αρχής». Και έθεσε το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση έσπευσε με τη διαδικασία του επείγοντος να φέρει αυτή τη ρύθμιση.

Παράλληλα λα έκρουσε καμπανάκι πως η διακοπή θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση υποθέσεων. Οπως επεσήμανε η επιτροπή ανταγωνισμού έχει αυτή τη στιγμή πολύ σοβαρές περιπτώσεις υποθέσεις , μεγάλου ενδιαφέροντος, που θα καθυστερήσουν πολύ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να παραγράφουν.

Τέλος υπενθύμισε πως σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις οι αλλαγές προέβλεπαν μεταβατικότητα. Κάνοντας λόγο για μια ρύθμιση που αντίκειται στο Ενωσιακό Δίκαιο.

Σημειώνεται πως για τη συγκεκριμένη διάταξη, που περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο, έχουν υπάρξει κόντρες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v