Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολάκης προς κυβέρνηση: Είναι καλός τώρα ο Σαββίδης;

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό άρθρο του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή αφορά τον επιχειρηματία και την ΣΕΚΑΠ.

Πολάκης προς κυβέρνηση: Είναι καλός τώρα ο Σαββίδης;

Με εντάσεις συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για το διυπουργικό νομοσχέδιο, με νέες κόντρες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στη ΣΕΚΑΠ και στον επιχειρηματία Ιβ. Σαββίδη, εξαπολύοντας βέλη στην κυβέρνηση για τη στάση της.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής περιέγραψε στο ιστορικό της υπόθεσης και τη διάταξη που είχε περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και στο άρθρο 84 του διυπουργικού νομοσχεδίου υποστηρίζοντας πως αφορά εκκρεμή ζητήματα της υπόθεσης. Μάλιστα άσκησε κριτική στα όσα έλεγε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για το θέμα αυτό και απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο είπε “τι; είναι καλός ο Σαββίδης τώρα;”.

Το συγκεκριμένο άρθρο -στο οποίο αναφέρθηκε ο Π. Πολάκης- σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση έρχεται ως συνέχεια προηγούμενου νόμου (ειδικότερα του 4618/ 2019) για τη διευκρίνιση του όρου της “εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης”. Και αναφέρεται πως για υποθέσεις όπως αυτές “ισχύει ομοίως καθ' όλα η διαδικασία ανάκλησης κατά το μέρος που αφορούν το νομικό πρόσωπο ως αστικό συνυπεύθυνο των καταλογιστικών πράξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και διαγραφής των σχετικών οφειλών από πρόστιμα, πολλαπλά τέλη , δασμούς και λοιπές επιβαρύνσεις από αυτές τις καταλογιστικές πράξεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v