Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς αλλαγές η ρύθμιση για το άσυλο

Αρνητικά απαντά η κυβέρνηση στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγές. Για «καθαρές λύσεις» μιλά η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως

Χωρίς αλλαγές η ρύθμιση για το άσυλο

“Θέλουμε καθαρή λύση χωρίς αστερίσκους” σημείωσε η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στην κυβερνητική ρύθμιση για το άσυλο. Όπως είπε “βάζουμε τέλος στο παράλογο και πράττουμε το αυτονόητο”, επισημαίνοντας πως “επιμένουμε στην αρχική μας πρόταση”.

Αναφορικά με την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής- που είχε προτείνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις με βάση τον παλαιότερο νόμο Διαμαντοπούλου - επεσήμανε πως “είναι σεβαστή, αλλά δεν συμφωνούμε γιατί εισάγει ένα νέο ειδικό καθεστώς στα πανεπιστήμια σε σχέση με τους άλλους δημόσιους χώρους”. Προσέθεσε δε πως “όσο ανοίγουμε παραθυράκια στη διάταξη ελοχεύει σημαντικός κίνδυνος αυτή να μείνει ανεφάρμοστη”.

Οπως σημείωσε η Νίκη Κεραμέως “οφείλουμε να θωρακίσουμε τα πανεπιστήμια και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε δράση προσπαθεί να καταλύσει την ελευθερία στη διακίνηση ιδεών”. Λέγοντας χαρακτηριστικά “θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια; φυσικά και όχι. Επιθυμία μας είναι να μη χρειαστεί να εφαρμοστεί πότε η διάταξη και να λειτουργεί αποτρεπτικά”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v