Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη - Τσίπρα στις δευτερολογίες

“Η κυρία Θάνου ότι και να λέει δεν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος γιατί αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον” σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Εξεταστική για τη Novartis ζήτησε ο Τσίπρας. Τα σχόλια για το διοικητή της ΕΥΠ.

Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη -  Τσίπρα στις δευτερολογίες

Σε μετωπική σύγκρουση προχώρησαν για σχεδόν μιάμισι ώρα ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τον πρώτο γύρο των τοποθετήσεων ακολούθησαν και νέες παρεμβάσεις.

“Η κυρία Θάνου ότι και να λέει δεν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος γιατί αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον” σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε “λυπάμαι που στεναχώρησα την καλή σας φίλη. Όταν δείτε την επιλογή θα δείτε ότι είναι ακομμάτιστη επιλογή” .

Απευθυνόμενος προς τον Αλ. Τσίπρα είπε “ας μην συγκρίνουμε βιογραφικά” , ενώ έθεσε το ερώτημα αν ο κ. Ρουμπάτης “που είχε αυτά τα εξαιρετικά προσόντα είχε πετύχει την αναγνώριση όταν του αναθέσατε τα καθήκοντα του”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Π. Πικραμμένο- ο οποίος επίσης πήρε το λόγο στην Ολομέλεια- λέγοντας πως είχε “κρεμαστεί στα μανταλάκια” από τα μέσα για να προσθέσει “τώρα που δικαιώθηκε έχετε το θάρρος να ζητήσετε "συγγνώμη"; Και το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους τους κατά τα άλλα μεγαλύτερου σκανδάλου, όπως έλεγε ο αναπληρωτής υπουργός σας".

Να συστήσει εξεταστική για τη Novartis ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, λέγοντας πως “θα την πατήσετε όπως την πατήσατε με την σπουδή που δείξατε για τον Π. Πολάκη σε μία υπόθεση που εμφανώς δεν είχε σχέση με προσωπικές διαφορές (αναφερόμενος στην άρση της ασυλίας που αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Βουλή σχετικά με το Γ. Στουρνάρα και το Σ. Πουλή)”. Μάλιστα είπε πως πρέπει να υπάρχει έλεγχος για όσα έχουν γίνει στην υγεία και είπε πως “τα θέματα αυτά θα είναι το Βατερλό σας”.

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας έκανε αναφορά σε επιχειρηματία που έχει μέσα και το πρακτορείο τύπου και αυτός είναι χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Για να πει πως “δεν μπορεί να υπάρχουν μονοπώλια και να υπάρχουν τόσα μέσα σε έναν άνθρωπο ακόμα και όταν είναι συγγενής με κυβερνητικά στελέχη” . Όσον αφορά στο διοικητή της ΕΥΠ είπε πως “θα αρχίσω να υποψιάζομαι ότι έχουν βάση δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και αφορούν αυτή την περιεργη επιλογή”.

“Κάθεστε δίπλα στον κύριο Πολάκη και αναφέρεστε στο νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Πόσο θράσος έχετε εσείς κύριε Τσίπρα. Πόση υποκρισία και για τους δυο σας” είπε από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης (σχολιάζοντας το ότι ο Π. Πολάκης είχε πει πως πρέπει να ακολουθεί το άρθρο περί ευθύνης υπουργών).

Αναφορικά με τη συζήτηση ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ένα “πινγκ πονγκ” αλλά πρέπει να δοθεί ο λόγος σε όλους τους αρχηγούς”. Για να απαντήσει ο Αλ. Τσίπρας πως “η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και όχι οι παράλληλοι μονόλογοι”. Το λόγο πήρε αμέσως μετά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως δεν πρέπει να μετατραπεί ο διάλογος στην αίθουσα σε ριάλιτι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v