Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση για τις δυο τροπολογίες

Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και Ελληνική Λύση, καθώς η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογίες για το πλαφόν στις συντάξεις και τα εργασιακά λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου. Το σχόλιο Τσίπρα.

Βουλή: Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση για τις δυο τροπολογίες

Ένταση στην Ολομέλεια με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά για κυβερνητικές τροπολογίες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για το ότι οι τροπολογίες κατατέθηκαν λίγο πριν τη ψηφοφορία. Παράλληλα αντιδράσεις υπήρξαν και για το περιεχόμενο, όσον αφορά τις τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας.

Σχεδόν άμεσα αποχώρησαν από τη συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25.

«Έγινε μία προσπάθεια να καθυστερήσει η διαδικασία ώστε να έρθει ο κύριος Βρούτσης και να καταθέσει -μετά από 30 ώρες διαδικασίας - τροπολογίες. Οι τροπολογίες αυτές στην ουσία τους είναι απαράδεκτες αλλά και όσον αφορά στη διαδικασία είναι επίσης απαράδεκτες» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Κάνατε κακή αρχή» είπε ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας το ότι η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας κατατέθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία. Για να μιλήσει για «επικοινωνιακό εξευτελισμό», λέγοντας πως ουσιαστικά έγινε copy paste ρύθμισης που είχε ετοιμάσει η Εφη Αχτσιόγλου.

«Ή κυβέρνηση να μην ακολουθεί διαδικασίες που στηλίτευε τα προηγούμενη χρόνια» είπε από το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης και έκανε λόγο για πρακτική υποβάθμισης του Κοινοβουλίου. Εν συνεχεία ο κος Β. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε την αποχώρηση του Κινήματος Αλλαγής.

Για «μεθόδευση της κυβέρνησης και συμπαιγνία με το προεδρείο προκειμένου να παραταθεί η λειτουργία της Βουλής και να έρθουν δύο απαράδεκτες τροπολογίες» έκανε λόγο από το ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ζητώντας την άμεση απόσυρση των τροπολογιών.

«Είναι απαράδεκτο. Να κρατήσετε τη σοβαρότητα σας μετά τις εκλογές» είπε από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντας προς την κυβερνητική πλευρά πως κάνετε τα ίδια με το ΣΥΡΙΖΑ.

Για «πλήγμα» στο κοινοβούλιο και για «τεράστιο ατόπημα» μίλησε από το ΜΕΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης. Έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου» στον πολιτικό πολιτισμό.

Αποχώρησε από τη Βουλή και η Ελληνική Λύση.

Τσίπρας: Μνημονιακές τροπολογίες μετά τα μνημόνια

«Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια», «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία που απεικονίζει την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με άδεια έδρανα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «τροπολογίες, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση». Προσθέτει ότι «καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους».

«Και νομοθετούν καθ΄ υπαγόρευση του ΣΕΒ και δεν τολμούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια», σχολιάζει για την κυβέρνηση, για να συμπληρώσει πως «ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ», σχολιάζει καταληκτικά ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v