Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις Πρέσπες

Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στα “βέλη” του ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικής διγλωσσίας. Ακούμε μεμονωμένες φωνές για προδοσία ακόμα και τώρα, σχολίασε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις Πρέσπες

Στον τρόπο διαχείρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκαν στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στα “βέλη” του ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικής διγλωσσίας, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Σημείωσε δε πως η Συμφωνία “έχει βασικές αδυναμίες, αλλά αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή και είναι σε ισχύ θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε”. 

Παράλληλα επεσήμανε πως “να θυμίσω ότι η ΝΔ προεκλογικά σε όλους τους τόνους είχε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η συμφωνία θα είναι εν ισχύ και ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη η οποία θα μπορεί να αναιρέσει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο προεκλογικά εξακολουθούμε και το θεωρούμε αυτονόητο μετά από τις εκλογές”. 

Για να πάρει το λόγο ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλος ο οποίος εξαπέλυσε νέα βέλη κατά της Νέας Δημοκρατίας για διγλωσσία. “Υπάρχουν Υπουργοί όπως ο ΥΠΕΘΑ που μίλησε για τον θετικό και σταθεροποιητικό ρόλο της Συμφωνίας , ακούμε όμως μεμονωμένες φωνές για προδοσία ακόμα και τώρα. Οι γείτονες πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη Συμφωνία", σημείωσε και προσέθεσε "πως θα γίνει όμως αυτό όταν τα στελέχη σας δεν αποκαλούν τη γειτονική χώρα όπως προβλέπει η Συμφωνία. Είναι σημαντικό να μην ξοδεύεται το κεφάλαιο που έχουμε κερδίσει και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα ελληνοτουρκικά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v