Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τις ψήφους της ΝΔ ο Κ. Ζούλας νέος επικεφαλής της ΕΡΤ

Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» είπαν Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25.

Με τις ψήφους της ΝΔ ο Κ. Ζούλας νέος επικεφαλής της ΕΡΤ

Με τις θετικές ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών εγκρίθηκε ο διορισμός του Κ. Ζούλα στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και άλλων τριών μελών στο διοικητικό συμβούλιο. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» είπαν Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι πολιτικές κόντρες, με την αντιπολίτευση να αναφέρεται στην προηγούμενη θητεία του Κ. Ζούλα στη θέση του διευθυντή του γραφείου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ένα πολιτικό σχόλιο -όπως ο ίδιος επεσήμανε- προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στον Κων. Ζούλα. Όπως επεσήμανε, «υπηρετήσατε ως διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε μία εποχή που έχει μείνει ανεξίτηλο και αρνητικό αποτύπωμα στον τομέα της ενημέρωσης».

Συνέχισε αναφέροντας «τα τελευταία χρόνια λειτούργησαν αδιαφανείς ομάδες αλήθειας, εκτινάχτηκε η πολιτική των fake news, λειτούργησαν καρτέλ ενημέρωσης για τη χειραγώγηση απόψεων σε κορυφαία ζητήματα όπως οι Πρέσπες και τη δολοφονία χαρακτήρων».

Ο Νίκος Βούτσης μίλησε για «τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου παραπληροφόρησης για ένα αντισύριζα μέτωπο». Συνέχισε λέγοντας προς τον Κ. Ζούλα, «είμαι σίγουρος ότι κάποια θέματα, αν ήταν στο χέρι σας, θα τα είχατε αποτρέψει, αλλά για άλλα πράγματα ήσασταν εναρμονισμένος».

«Σε όλη μου τη ζωή διαφανώς κινήθηκα» σημείωσε ο Κ. Ζούλας, αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. «Δεν συμμετείχα σε καμία ομάδα αλήθειας» είπε, ενώ αναφερόμενος στο «μαύρο» της ΕΡΤ σημείωσε πως «είχε προκύψει πολύ πριν κλείσει». Ειδικότερα αναφέρθηκε σε απεργίες και κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το 2012, για 42 ημέρες δεν μεταδίδονταν δελτία.

Συνέχισε μιλώντας για την ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού αλλά και για τον οικονομικό σχεδιασμό. «Η ΕΡΤ για την επόμενη χρονιά έχει 2 με 3 εκατομμύρια για επενδύσεις και 2 με 3 εκατομμύρια για να παράσχει πρόγραμμα. Αυτή είναι η εικόνα που παραλαμβάνουμε και ελπίζω να μη σας κάνει υπερήφανους» υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Ν. Βούτσης για τα fake news, είπε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όσον αφορά στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο θέμα των αθλητικών μεταδόσεων και στα ποσά που τελικά θα διατεθούν, εστιάζοντας στη μείωση του βάρους για τον Έλληνα φορολογούμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v